Flutes med surdej

Få mere smag i dine brød med lidt surdej og længere hævetider. Arbejdstiden er minimal, ventetiden lang men resultatet er ikke til at tage fejl af.





3 stk.

5g gær
25g salt
50g surdej
500 ml. vand
100g fuldkornshvedemel
650g hvedemel

bland alle ingredienser kør dem på røremaskine i 20 min. til dejen er lun. Lad hæve i 6-8 timer et lunt sted.

Hæld dejen ud på et meldækket bord og pas på med at slå og trække for meget i det for så mister det noget af sin luft. Skær dejen ud i 3 stykker og form forsigtigt til aflange flutes.
Skær 3 skrå riller med en skarp kniv, dette er med til at de ikke sprækker i siderne.

Tænd ovnen for fuld hammer 250-275 grader og kom en bagesten ind. Lad den varme ordentlig igennem så stenen er brændvarm ca. 30 min. fra kold ovn. Har du ikke en bagesten brug da en alm. bageplade men lad den stå i ovnen fra starten.
Bag brødet til det er helt mørkt tager ca. 10 min. alt efter hvordan din ovn varmer.

Du får et utroligt lækkert og smagfuldt brød med store lufthuller pga. den kraftige varme og den lille gær mængde er det med til at give mere luft i hæve fasen.

Kommentarer