Stjerneskud a lá Anders's Madunivers

Stjerneskud er en dansk perle på menukortet hos mange frokost restauranter og en ret jeg personligt elsker, desværre får man ofte serveret en udgave med alt for fed dressing og friturestegt fiskefilet.
Jeg har prøvet at lave en version der er lidt grovere og uden for meget panering og fedt.


2 Pers.

1 rødspætte eller 4 rødspættefilleter
100g rejer
2 skiver røget ørred
2 skiver rugbrød
4 asparges
1 hjertesalat hoved
purløg
kørvel
rasp
salt
peber
olivenolie
hvidvins eddike



Start med at tænde ovnen på interval grill ved 180 grader. Fileter fisken og læg i et oliesmurt ildfast fad med skindsiden nedad.
Pensl filetterne med olivenolie, drys med salt, peber og finthakket kørvel.
Drys et par spiseskefulde rasp i et tyndt lag over fisken og bag i ovnen i 10 min. Skift derefter til grill og gi dem yderligere 3-4 min. til de er let gyldne.
Tag ud og lad dem køle lidt af.

Blancher asparges i en gryde med saltet vand og 1 spk. hvidvinseddike i 2 min.

Rist rugbrødet og gi det en lille smule olivenolie.

Dressing
250g cremefraiche 9%
2 tsk. tomat puré
1 spk. røget paprika
1 tsk. cayennepeber
1/2 citron
salt
peber

Ingredienserne til dressingen blandes sammen og smages til med citron, salt og peber.

Skær salat, tomat og asparges ud i mundrette stykker og så skal der anrettes.

Anretning:
først lægges to stykker rugbrød på tallerkenen, dernæst salat, rødspættefileterne, røget ørred en lille klat dressing.
Dernæst rejer, lidt dressing, asparges tomat og finthakket kørvel og purløg.

Denne udgave giver mere smag af fisk og den rene råvare og er knap så usund som den man får rigtig mange steder. 


 

Kommentarer