Klassisk Æggekage

Æggekage er dejlig dansk, let at lave og super lækkert med masser af proteiner. Min udgave er piftet lidt op med piskefløde og grillet bacon.



4 Pers.
12 æg
1 dl. piskefløde 38%
1/2 tsk revet muskatnød
salt
peber
3 tomater
1/3 agurk
100g bacon
1 bundt purløg
8 skiver rugbrød

Bland æg, piskefløde muskatnød og rigeligt friskkværnet peber og salt i en skål og pisk det sammen til en jævn masse.
Varm en stegepande med jern håndtag op med lidt oliven olie. Hæld massen i og lad den sætte sig i kanten.
Derefter kommes den i en forvarmet ovn på 180 grader i 15 min. Herefter er æggekagen færdig.
Grill eller steg bacon sprødt, skær agurk og tomater i tynde skiver og fordel jævnt over æggekagen og klip frisk purløg henover.
Server på frisk rugbrød, hvis det ikke er helt frisk kan det lige steges i lidt olivenolie på en stegepande.

Server æggekagen i panden.

Tip!!! Har du ikke en pande der kan tåle at komme i ovnen steges æggekagen ved middel varme på komfuret 10 min. på den ene side til den er fast i konsistensen derefter vendes den over på en tallerken med en hurtig bevægelse og glides tilbage på panden. Steg videre imens du anretter.

Kommentarer