Frittata med chorizo

den spansk/italienske klassiker er en perfekt måde at få brugt sine overskydende råvarer fra køleskabet hvilket også var tilfældet hos os idag. Lidt kartofler æg og chorizo, så kommer man langt.
Jeg vil ikke give for mange mængder til denne ret for i virkeligheden betyder det ikke så meget, bare man sørger for at grøntsagerne bliver nogenlunde dækket af æggemassen.




Men her er hvad jeg brugte svarende til 4 pers.
2 løg
3 fed hvidløg
4 store kartofler
en god portion chorizo
lidt parmesan
5 æg
1/2 dl. mælk
olivenolie
salt
peber.

Skær græntsagerne i små stykker så bliver de hurtigere tilberedt, svits det godt af i olivenolie og tilsæt chorizoen. har du ikke chorizo brug en anden pølse eller noget bacon, ja hakket oksekød eller et stykke af en steg vil også være lækkert.
Bland æg, mælk og parmesan med lidt salt og peber og rør det til en sammenhængende masse. Kan du rigtig godt lide parmesan kom rigeligt i, vil bare kunne ane det ja så er en lille håndfuld rigeligt.
Kom æggeblandingen henover grøntsagerne og kom det hele i en forvarmet ovn på 180 grader i 20 min. og så er frittataen færdig. husk at panden skal være af ren jern, ingen plastik.

Kommentarer