Sprød forårssalat med vintergrønt

Denne salat er ikke bare flot i farverne men også frisk og lækker med sine sprøde grøntsager. Gulerødder kan vi altid få fat i og rødbeder har vi nok stadig lidt af og er også en grøntsag der er til at få fat i hele året og til billige penge.
Samtidig giver de friske krydderurter forskellige smagsindtryk i denne ellers ret simple salat og perfekt som tilbehør til en grillet steg eller fugl.


4 Pers.
2 gode håndfulde rucola salat
2 gulerødder
2 rødbeder
friske dild toppe
spæde oregano blade
solbær eddike ( eller anden frugt eddike)
raps olie
salt


Skyld rucola godt og dryp af for vand, læg salaten i bunden af et fad eller hvad du nu ønsker at servere i. Skræl gulerødder og rødbeder og brug så tynd skrælderen til lave fine flager af gulerødder og rødbeder og gør det gerne henover salaten så det bliver lidt tilfældigt, dryp dernæst forsigtigt lidt eddike udover salaten, dernæst lidt god rapsolie, det skal på ingen måde blive en blød fugtig salat men olie og eddike er kun med til at give lidt kant og binde teksturerne lidt sammen.
til sidst drysse lidt salt og en god portion oregano og dild toppe.
Virkelig lækker salat med alle de elementer der stilles til en sammenhængende salat.


Kommentarer