Rullesteg på grill

Stod med dette stykke oksebryst og syntes der skulle prøves noget andet end braisering af dette stykke kød der er fuld af smag men også nemt bliver sejt hvis det ikke tilberedes korrekt.
Så derfor blev der tændt op i Weber grillen med indirekte varme.



Oksebryst hel
4 Pers.
800-1000g  oksebryst
2 fed hvidløg
blandede krydderurter (oregano, persille, salvie, lavendel, citron timian)
Rapsolie.

Udstyr: Kuglegrill, kødsnor

Step1.

Tag oksebrystet og skær det ud så du får et stort slag.
Første snit
Skær fra siden af brystet hvor der ligesom er et lille hul ind, skær næsten helt igennem, dog skal der lige være ca. 1 cm. tilbage, åben brystet op ligesom en bog.
Nu lægges næste snit ind under den nederste del, startende der hvor den første samling er. Skær så den deles i 2 lige stor dele.
Igen skær til du lige har 1 cm. kød tilbage og åben også dette stykke op.

Step 2.
Tag dine kryderurter og snit dem fint sammen med hvidløg.
2. snit
Kom godt med rapsolie på brystets inderside og drys med salt og peber. Gnid krydderurter blandingen ud over kødet.

Step 3.
Nu skal stegen rulles og dette gøres fra den tynde ende, altså det sidste stykke du skar ud og det rulles på den korte led så du får en lille tyk rulle.
Når stegen er samlet bindes den op med kødsnor hele vejen ned af stegen og så en enkelt gang på langs  for at holde fyldet inde under stegning.





Step 4.
Grill kullene fordeles i grillen så de ligger i hver sin side af grillen sådan at der er frit i midten. Brug


evt. kulbakker til indirekte stegning.
brun stegen af på alle sider henover kullene og placer den derefter i midten af grillen  i ca. 45 min. Brug gerne stegetermometer. Skal have en centertemperatur på 62-64 grader.
Når stegen er færdig stilles den til side og hviler i ca. 15 min.


Denne dag blev stegen serveret med en frisk salat og lidt sauterede svampe og spinat. 







Kommentarer