Pizza på kuglegrill

Pizza er en rigtig stor favorit her i huset og den skal helst være hjemmelavet og bliver det altid på bagesten i ovnen.
Men idag skulle der prøves noget andet. Bagestenen kom ud i kuglegrillen i anledning af at foråret er på vej. Jeg hævede bunden af grillen op med nogle herregårdssten så jeg kunne få kullene tættere på stenen.
Resultatet blev fantastisk og værd at prøve af.Pizzadej.

25g gær
15g salt
600 ml. vand
100g grahamsmel
800g hvedemel 12%

bland det hele sammen og ælt det grundigt gerne på røremaskine, fold dejen til en kugle og læg til hævning i 30 min under klæde.
Derefter deles dejen i 6 stykker og formes til små kugler der lægges til hævning i yderligere 1 time.

Når dejen er færdig hævet rulles dejen ud på et meldækket bord (gerne durum mel). Rul dejen ud på bordet og kom fyld på. bag i grillen i 5-7 min. eller til bunden er dejlig sprød.


Tomatsovs.
1 dåse flåde toomater
1 dåse tomat pure
1 løg
3 fed hvidløg
1 spk. paprika
salt
peber
olivenolie
1 tsk. sukker

Snit løg og hvidløg fint, svits i olivenolie ien lille gryde, brænd paprika og tomatpure af i bunden af gryden. Tilsæt flåede tomater, lad det varme igennem, smag til med sukker, salt og peber.
Blend sovsen med en stavblender så du får en dejlig lind tomatsovs til din pizza.

Når du kommer fyld på din pizza, så begræns mængden af fyld så du ikke får en tung sjasket pizza og brug gerne frisk bøffelmozzarella som ost der rives frisk og kommes på pizzaen i små stykker. Giver et lækkert resultat og er knap så fed som den revede udgave der kommes ud over hele pizzaen.

Kommentarer