Grillet hakkebøf med kartoffelrøsti, grillet porre og rødbedesalat


Så er der grøntsager og kød på den sunde måde. Nem tilberedning men gode smage.

4 Pers.

Hakkebøf
500g hakket oksekød magert
2 æg
1 spk. rasp
1 spk. revet parmesan
1 spk. garam masala
1 spk. paprika
salt peber

Kom alle ingredienserne i en skål og rør kraftig i farsen så den bliver helt fast i konsistensen. Form 4 pæne bøffer og kom dem på en brandvarm grill eller grillepande.

Grillet Porre

2 Porre
rapsolie
groft salt

rens porre, skær dem i 8 lige store stykker og gnid dem i raps olie  og kom dem på grillen samtidig med bøfferne.

Rødbede salat

4 store rødbeder
1/2  bundt purløg
rapsolie
salt
peber

Kog rødbederne møre og gnid derefter skrællen af og riv på mandolinjern i små strimler. Bland med lidt rapsolie, purløg, salt og peber ved rødbederne og smag til.

Kartoffel rösti

1 kg kartofler
1 løg
rapsolie
revet muskat
salt
peber

skræl og kog kartoflerne møre. Skær løget i kvarte og derefter i tynde strimler. Bland sammen med kartofler, salt, peber, revet muskat og lidt olie og rør det groft sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber og muskatnød
Lav 8 runde klatter på 1 cm. tykkelse og kom i et ildfast fad og kom i en ovn ved 200 grader til de er brune på begge sider.


Velbekomme

Kommentarer