Weekend på Dragsholm Slot, hygge, gourmet og forkælelse Part 1.

5 kvarter med færgen Aarhus-Odden. 30 min i bil og der mellem lammefjord og høje træer, dukker det store slot op nede for enden af aléen i al sin pragt med voldgrav olielamper til at lede os vej op i gården til den knap så porøse indgangsdør der er vældig diskret og kun fordi der med stort står reception.
Her er vi så på det efterhånden ret så berømte Dragsholm slot som kan dateres tilbage til omkring 1200 tallet men i sin pragt som den er idag er fra omkring 1600 tallet, hvor det har været beboet af baroner, baronesser, krigsherrer, konger osv. Et sted med megen historie som er blevet bevaret og forsøges fortalt gennem rundvisninger men bestemt også igennem den nærmest museumsagtige stil der er med masser af små udstillinger af hvad der har været til stede dengang. Opholdsstuer og værelser er holdt i gammel stil og i modsætning til museer opfordres stedets gæster til at bruge stuerne under deres ophold som dagligstue. For på værelserne var der hverken fjernsyn, radio eller andre elektroniske apparater.
Når du er på Dragsholm så skal du nyde Dragsholm og dens smukke omgivelser.

Jeg havde givet min kone et weekendophold på Dragsholm hvilket indebar en 3 retters menu i spisehuset som er stedets brasserie, cafe, bar ja stedet at blive beværtet under sit ophold eller besøg på slottet.
Derudover var der også en 5 retters menu i slotskøkkenet der er gourmetrestauranten som er under kyndig ledelse af Claus Henriksen, ligesom spisehuset også er under hans vinger.
Dernæst var der 2 overnatninger på slottet og morgenmad i spisehuset.
Ankommet og klar til at blive ramt af indtryk af dette sted med historie og et ry som en af de absolut bedste spisesteder i Danmark
Vel indkvarteret fredag eftermiddag og Sarah sendt til massage tog jeg en tur i køkkenhaven der ikke synede af meget grundet årstiden, men et indtryk kunne man da få af det råvare udvalg Claus Henriksen har til rådighed ude i baghaven og samtidig nyde udsigten over oddsherredet, for derefter at nyde et glas champagne der var stillet frem på værelset i anledning af valentinsdag og læse lidt om Dragsholm og maden i deres egen bog jeg endte med at købe med hjem til ny inspiration i køkkenet.
Stilen er lagt og vi er så klar til at indtage Spisehuset til aftenens middag.

Læs mere i næste del.

Kommentarer