Stegt oksekød og lynstegte kartofler

Så er vi i det kinesiske hjørne igen og ja endnu engang skulle det gå lidt stærkt så det blev en omgang af det lynstegte.
For det meste kommer jeg med præcise mål og i virkeligheden så drejer det sig jo om smag hvor man tager en slat af dit og lidt af dat, så denne opskrift bliver lidt på slum og så må man i gang med smagsløgene.Lynstegt oksekød.

 

3 Pers.
400g Oksebov eller lign.
1 løg
2 fed hvidløg
100g Lange bønner
1/2 Chili 
1 Snack Peber
1 spk. paprika
riseddike
tynd soya sauce
tyk soya sauce
oyster sauce
mushroom sauce
salt
peber
rapsolie

skær kødet i mundrette stykker, snit løget i fine strimler og hak hvidløget groft samt chili. Rens bønnerne og skær stilkene af, eller brug frosne.
Kom en god slat olie i en wok og varm den op ved høj varme, brun kødet godt af, husk at krydre med salt og peber. Kom, løg, hvidløg, chili og paprika ved og svits igennem.
Kom snackpeber og bønner ved, en god slat riseddike, soya og ca. 1 spk. tyk soya sauce, lidt mushromm sauce og oyster sauce, hver lidt forsigtig med denne.
Mix det lidt rundt og smag til med de forskellige saucer, giver en himmelsk smag.

Lynstegte kartofler


6 store kartofler
2 forårsløg
rapsolie
salt

Skræl kartoflerne og riv dem fint på et mandolinjern eller rivejern, hvis mandolin jern ikke haves, vrid
dem tørre for vand.
kom en god slat olie i wokken og varm den op ved høj varme, svits kartoflerne med rigeligt salt og stegt indtil de bliver let gyldne, men ikke sprøde. til sidst kommes finthakket forårsløg i og server straks sammen med oksekødet.

Kommentarer