Kylling i ovn, bagte rodfrugter og citrussauce. Kort forberedelse, lækker mad

Denne ret er perfekt til den travle familie. Masser af smag og et dejlig sundt måltid der kræver minimal forberedelse.4 Pers.
1 Kylling (gerne majs kylling)
1 porre
2 løg
2 gulerødder
1 stængel bladselleri
2 citroner
1 kg blandet rodfrugter
1 kg kartofler
1 bundt persille
salt
peber
olivenolie

Tag en bradepande kom 1 liter vand i, 1 porre, 1 løg, 1 bladselleri og 2 gulerødder i grove stykker og nogle hele peberkorn.
Kom en rist henover bradepanden.
Tag kyllingen og skyl den grundigt og gnub den grundigt indvendigt med salt, peber og olivenolie. Fyld den op med 1 citron, 1 løg i grove stykker og en håndfuld persille, luk enden af kyllingen med en kød nål eller lignende.
Gnub oversiden af kyllingen med salt peber og olivenolie og placer på risten med brystsiden opad.
Kom i en forvarmet ovn på 200 grader i 75 min.

Imens forberedes grøntsagerne, skræl rodfrugter og kartofler og skær i både. Kom i en frysepose og kom rigeligt olivenolie, en god skefuld salt og et par drys peber. Ryst posen så alle rodfrugterne bliver dækket af blandingen. Kom i et ildfast fad der kan være i ovnen sammen med kyllingen.

Når kyllingen har været i ovnen i 30 min. kommes rodfrugt blandingen ind i ovnen. Lad stå endnu 30 min.
Nu tages væsken i bradepanden ud og sies op i en gryde og kog den ind, smag til med citron og salt og jævn den evt. op med en melblanding, brug kulør hvis du ønsker en mørkere sauce evt. lidt fløde.

Det sidste kvarter sættes ovnen på grill så rodfrugterne får mere farve og kyllingen vendes så den anden side får farve også.

Parter kyllingen og server med rodfrugterne rundt om og drys lidt hakket persille ud over.

Kommentarer