Den alternative Lasagne

Inspireret af klassisk italiensk madlavning og dens til tider simplicitet har jeg taget nogle enkle tilberedningsmetoder og kombinere med den lidt mere klassiske lasagne, men uden den fede bechamel sovs.




6 pers.

800g hakket oksekød
100g røget bacon
2 løg
4 fed hvidløg
1 porre
3 gulerødder
2 snackpeber
200g champignon
1 lime
1 squash
1 dåse flåede tomater
1 stor dåse tomatpure
2 spk. paprika
0,5 dl balsamico
2 glas hvidvin
parmesan ost
rasp
lasagneplader
125g ricotta ost
 salt
peber
olivenolie

Kødsauce
hak løg og hvidløg groft, svits i rigeligt olivenolie, dernæst grofthakket bacon og kødet brunes, husk at krydre med salt og peber.
Brænd paprika og tomatpure af i bunden af gryden og bland det med kødet tilsæt balsamico og hvidvin og lad det koge ind under omrøring og tilsæt flåede tomater.
skær gulerødder, porre og snackpeber i fine tynde strimler og kom i gryden, rør det hele sammen og lad stå med låg på ved middel temperatur.

Imens skæres champignon i skiver stilles til side.

Tænd en ovn på 200 grader grill og skær squash'en i 2-3 mm tynde skiver då den lange led. Brug gerne et mandolinjern, dette gør det hele noget lettere.
Grill squash'en på begge sidder til den er let gylden på begge sider.

Tag låget af kødsaucen og sørg for at der ikke er for meget væske ved. Tilsæt ricotta og 2 håndfulde parmesan og rør rundt og smag til med salt og peber og saften fra en lime.

Tag et stort ildfast fad og lav lagene som nedenstående:
kødsauce
lasagneplader,
kødsauce,
champignonerne fordeles i et pænt lag,
lasagneplader,
kødsauce,
Squash,
lasagneplader,
kødsauce

Slut af med et tyndt lag revet parmesan og et jævnt lag rasp.

Kom lasagnen i en ovn på 200 grader i 40 min. til rasp bliver gylden på overfladen.

Kommentarer