Chicken Noodle Soup, Chinese Style

Denne opskrift, er nem og lækker med masser af smag og kraft. I min udgave har jeg lavet den på 1 hel kylling og kogt fond på skroget, synes man ikke lige at kunne overskue det kan alm. hønsebouillon også bruges.


4 Pers.
400g kyllingefilet
2l Hønsefond
1 løg
2 fed hvidløg
2 cm. ingefær
1/2 chili
2 gulerødder
1/8 Knoldselleri
1 Snackpeber
2 forårsløg
2 spk. riseddike
2 spk. risvin
2 spk. tynd soya sauce
1 spk. pad thai sauce (kan undlades)
100g risnudler
1 spk. karry
1 spk. Paprika
salt
peber
rapsolie

skær kyllingen ud i små stykker, halver løget og skær i tynde strimler. Hak hvidløg, ingefær og chili fint.
Halver snackpeber og skær tynde strimler. Gulerødder og knoldselleri skæres i fine tynde strimler, gerne på mandolinjern eller så tyndt som du kan med en kniv. Forårsløgene skæres i skrå snit i 2 cm. lange stykker
Varm en wok op ved høj varme og kom en stor slat rapsolie i.
Svits løg, hvidløg og kylling, krydr med salt og peber og brænd karry og paprika af i bunden af wok'en.
Tilsæt snackpeber, gulerødder og knoldselleri og bland det hele sammen, tilsæt riseddike, risvin, soyasauce og pad thai og tilsæt til sidst hønsefond, bland det hele godt og kom nudlerne ved og lad dem koge til de er al dente og smag til med chili, salt og peber.

Ved anretning kommes en skefuld fyld i bunden af en lille skål og suppen hældes over.

God appetit.


Hønsefond.

Som nævnt i indledningen har jeg til denne suppe lavet min egen fond og det er virkelig nemt og ikke specielt tidskrævende. Jeg kom hjem fra arbejde ved 16 tiden og synes det var synd at smide kyllingeskroget ud, så fileterede kyllingen, satte kødet til side og kom skrog, vinger og lårbenene i en gryde, sammen med 1 løg, 2 fed hvidløg, 2 gulerødder og en porre, 20 peberkon og et par laurbærblade. Kom vand henover til det dækker og tænd komfuret og lad stå til du skal lave mad.
I mellemtiden er der tid til at hygge med børnene, gøre rent eller andre gøremål og når så det er spisetid har du fond til din suppe og det tog ca. 15 min. i arbejdstid. 

Kommentarer