Til frokost hos Aamanns


Smørrebrøds kongen Aamanns restaurant på Frederiksberg længe stået på ønskesedlen over steder der skulle prøves og nu blev det så til frokost denne Søndag som afslutning på en fantastisk god weekend i det københavnske.
Lettere ramt efter en god og hyggelig aften var en omgang velpræsenteret og ikke mindst velsmagende smørrebrød virkelig kærkommen.


Da det nu var søndag var det et mere beskedent kort der kunne vælges fra. Med overskrifterne. Fisk, gris, ko, fugl og grønt var valg mulighederne og det hele lød lækkert og der blev også valgt lidt forskelligt rundt om bordet.
Jeg valgte en kombination af marineret sild, hønsesalat og braiseret svinebryst og så selvfølgelig en fadøl, her er det en pilsner fra Herslev bryggeri.

Først et stykke med dild og fennikel marineret sild og med en stikkelsbær snaps til var et fantastisk måltid startet.den bløde smag af dild og sild stod i dejlig kontrast til fennikel og med snapsen til så priser man sig lykkelig for en rugbrødsmad i gourmet klassen.

Dernæst var det braiseret svinebryst med æblekompot, timian, hjertesalat, røgede grever og sennepscreme. En fantastisk mundfuld med masser af smagsindtryk. Fin balance mellem surt, sødt og sprødt. På alle måder et fuldendt stykke.

Til sidst havde jeg hønsesalaten, som jeg personligt har en rigtig stor svaghed for og helt klassisk lå den på brættet med kylling, asparges og æble til at give lidt syre som i den grad lige giver det sidste pift der bringer Aamanns op i den absolut te top liga indenfor gastronomi og har givet smørrebrødet nyt liv og skabt en trend hvor det er hipt at spise denne klassiker som for fjerde år i træk er at finde i guide michelins spiseguide og sågar også i New York, hvor det danske smørrebrød har indtaget byen med succes.


Jeg er stor fan af den enkle kompleksitet der kommer frem på tallerken og kan kun give Aamanns
5 ud 5 stjerner, for en eksklusiv oplevelse i det meste danske af det danske køkken.

Kommentarer