Steak, Rösti, rødbede, syrlig salat & hvidløgscreme


2 Pers.

2 stk. Entrecoté
6 mellem store kartofler
1 løg
3 rødbeder
1/2 bundt persille
1 Romain salat
1 hel hvidløg
2 spk. cremefraiche 18%
1/2 Citron
2 pasteuriserede æggeblommer
1 spk. balsamico
oliven olie
salt
peber

Kom rødbederne i en gryde med vand så de er dækket og kog dem møre, tager ca. 1 time.
Imens skrælles kartoflerne og rives på et mandolinjerne i tynde strimler og koges i 5 min. i rigeligt vand.
Hæld vandet fra og bland kartoflerne med et fint snittet løg og lidt olivenolie, salt og peber. Lav nogle fine runde rösti'er der er ca. 5 mm tykke. Sæt dem i ovnen under grill og gi dem 10 min. på hver side.
Tag hele hvidløget  og kom i ovnen under grill på 200 grader og lad det stå i en halv time.
Når rødbederne er møre gnides skrællen af dem og de rives i tynde strimler på mandolin jern og blandes med olivenolie, salt og fint klippet purløg.
Tag det brændte hvidløg og skær den ene ende af hvidløget og præs hvidløget ud af skallen og kom det i en gryde sammen med cremefraiche og æggeblommer. Varm forsigtigt blanding op ved svag varme, smag til med salt og citron saft fra en 1/2 citron.
Tag en stavblender og kør den et par gange i cremen så den tykner lidt og giver en cremet konsistens.
Snit salaten i tynde strimler og bland med 1 spk. god balsamico og en knivspids salt.
Tag bøfferne ud og læg på et skærebræt en halv time før du vil stege den så den kan hvile lidt og få lidt temperatur. Kom lidt olivenolie på og rigeligt salt og steg den efter eget ønske og læg den så på et skærebræt et par min. imens der anrettes. Kom til sidst bøffen på tallerkenen og kom friskkværnet peber over.

Anret som på billedet og god appetit.



Kommentarer