Gammeldags Hønsekødssuppe

Kulde og vinter indbyder til en varm og smagfuld suppe.
At lave sin suppe fra bunden er tidskrævende, men giver et fantastisk resultat som ikke kan købes i pre-fabrikata.
Men så er det jo godt at man har en fryser og hele processen med at lave suppe giver en masse produkter man kan bruge til alverdens retter.
Den kogte kylling kan bruges til bla. tarteletter, kyllingesalat og mange andre retter. Nu står du så tilbage med en gryde fuld af vand med en masse smag fra kylling, grøntsager og urter og ja koger man den lidt videre så får man en dejlig kraftig suppe som kan bruges til enten lækre supper og koger man den endnu mere ind bliver det til en lækker fond til saucer og lige pludselig har du ingredienser til minimum 5 forskellige måltider baseret på 1 kylling til en pris på 40-80,- alt efter hvilken kvalitet man vælger og så lidt enkle grøntsager til ca. 10 kr.




Men nu er det suppetid og her er mit bud på en hjemmelavet hønsekødssuppe (dog med købe melboller).

6 Pers.

Suppe
2 l  Hønsefond
3    Gulerødder
1/2 Knoldselleri
2    Porre

Kødboller
400g Hakket kalv & flæsk
2 spk. hvedemel
2 spk. rasp
2 æg
1/2 dl. mælk
salt
Peber

Start med at lave dine kødboller.
Bland alle ingredienserne i en skål og bland dem godt og krydr godt med salt og peber. Stil til side i ca. 30 min. og lad det hvile.
Sæt en stor gryde med saltet vand over og varm den op til lige inden det begynder at koge.
Tag med en teske og form nogle små runde kødboller af farsen og pocher i vandet i 3-4 min. De stiger til overfladen når de er ved at være færdige, her skal de dog stadig have ca. 2 min.
Kom de færdige kødboller i en skål og stil til side.

Suppe
Varm suppen op i en gryde, må ikke koge.
Gulerødder og knoldselleri skæres i små tern ca. 0,5-1 cm. i diameter, porren skæres i tynde skiver.
Når suppen er varm kommes grøntsagerne i tager ca. 5 min. at blive møre, dernæst kommes kødboller og melboller (Mou) i det her tilfælde.
Varm det hele igennem og server evt. med lidt groft brød.


Kommentarer