Bagt Torsk med varm kartoffelsalat


2 Pers.

Kartoffelsalat
500g kartofler
1 løg
2 fed hvidløg
2 forårsløg
1 tsk. grov sennep 
25g smør
salt 
peber
olivenolie

rens kartoflerne og kog dem i saltet vand til de stadig har bid. Jeg kan godt lide at beholde skrællen på, men det er smag og behag. Skær kartoflerne i mindre stykker og stil til side.
Del løget i kvarter og skær det i tynde strimler og hak hvidløget fint. Brun løgene i smørret til de bliver bløde og begynder at tage farve, tilsæt kartoflerne, sennep og rigeligt med olivenolie, det er den der er med til at gøre salaten cremet. smag til med salt og peber og drys lidt frisk persille over ved anretning.

Bagt Torsk
250g torskefilet
revet citronskal fra 1/2 citron
salt 
peber
3-4 klatter smør
olivenolie
frisk persille til at toppe af med

Rens fisken og skær den ud i portions mæssige størrelser, tag et ildfast fad og smør bunden med olivenolie, læg fisken med skindsiden nedad, er fisken tyndere i den ene ende bøj da den tynde ende ind under sig selv så fisken får samme tykkelse over det hele, er med til at fisken får lige meget over det hele.
kom lidt olivenolie over fisken, krydr med salt og peber og riv noget frisk citronskal over, til sidst lægges en lille klat smør på hver filet og et stykke bagepapir kommes over.
Bag i ovnen ved 180 grader i 10 min. og fisken er perfekt mør. Ved en meget tyk filet skal den måske have et par minutter længere.

Anret som på billedet og god appetit. Retten er vel egentlig lidt en sommerret og er fantastisk med nyopgravede kartofler og friske løg. Brug friske råvarer til denne enkle ret, så bliver den 100 gange bedre.

Kommentarer