Bagt laks Italian style

Lækker middelhavs inspireret ret der giver helt anderledes smagsindtryk til fisk og et nyt pift til laksen.



6 pers. Hovedret
1 lakseside fersk 1000-1200g
100g soltørrede tomater i olie
1 spk. Kapers
2 sardin fileter i olie (gem olien)
Salt 
peber
1 daggammelt lyst brød uden kerner.

Rens laksen for ben og puds den godt af. Lægges på et stykke bagepapir på en bageplade med skindsiden nedad.
Soltørrede tomater, kapers, sardinfileter og en lille smule af olien fra tomaterne kommes i en blender og køres til en ensartet paste og smørres i et 5mm lag over hele laksen.
Kom laksen i en forvarmet ovn på 180 grader i 10 min.

Imens.
Brødet rives i stykker og kommes i blenderen med lidt salt og olien fra sardinerne og køres til en grov rasp.
Når laksen har fået 10 min. Tages den ud og raspen fordeles ovenpå tomat pasten. Giv den yderligere 10 min. Og evt. Et par minutter under grill hvis raspen ikke er gylden.
Server evt. Med en cremet pasta, nye kartofler eller en salat

Kommentarer