T-Bone med perlespelt og rosenkål


2 Pers:

Perlespelt:
3 håndfulde perlespelt
2 små rødløg
2 fed hvidløg
1 pakke bacon, eller 100g røget bacon
5 dl. Grøntsags bouillon
2 dl madlavningsfløde 7%
1 håndfuld parmesan
1 stor glas hvidvin 

Skær løget i tynde båd og hvidløget i små stykker. bacon skæres i tynde strimler (gem 1/4 bacon og steg sprød til antetning).Svits det hele i en sauterpande med rigeligt olivenolie. Kom Perlespelt ved og lad det suge al fedtet fra olie og bacen, dernæst kommes hvidvin ved og koges let ind. Nu tilsættes bouillon løbende så risottoen hele tiden er våd men ikke suppe agtig.
Når perlespelten er næsten mør tager ca. 20 min tilsættes fløde og koger ind så risottoen er fast i formen igen. Nu slukkes for varmen og parmesan tilsættes og lad den stå under låg og hvile i 5 min.

Imens laves resten.

Glasseret rødløg
1 lille rødløg
1 lille klat smør
1 god slat balsamico

Skær løget i små både og svits i smør, kom balsamico på og lad glasere indtil al væsken er optaget af løgene.
Stil til side.

Rosenkål
Tag de yderste bladene fra 10 rosenkål og steg dem i en tør pande med lidt salt. De må ikke tage farve eller blive bløde, skal stadig have bid i sig.

T-bone
Krydr bøfferne med salt og peber og brun dem ved høj varme i olivenolie på begge sider.
Skru derefter ned på middel varme og steg 3-4 min på hver side alt efter hvilken stegning der ønskes. Denne stege tid giver en medium bøf ca.

Anret som på billedet.


Kommentarer