Svampe, entrecote og chili kartofler

Vi kender alle menuen, bøf sovs og kartofler, man kan ikke rigtigt blive træt af det og så alligevel så er det meget rart at eksperimentere med tilbehøret til dette enestående stykke kød.
Idag ville jeg eksperimentere med at lave en god sauce på rekordtid og det lykkedes ret godt.


2 pers.

2 stk. store entrecote eller lign.
Salt
Peber
Olivenolie

Krydr bøfferne med rigeligt salt og peber. Kom masser af olivenolie på en rygende pande. Steg 1-2 min. på hver side og du har en medium-rare, alt efter tykkelse, disse bøffer var ca. 3 cm. tykke.
 

Chili kartofler
500g kartofler
1/2 chili
25g smør
lidt mælk
salt
1 håndfuld parmesan

Kog kartoflerne, kog dem, når de er møre hældes vandet fra og hakket chili, smør og parmesan kommes i, rør grundigt med en gaffel til den er lind, brug lidt mælk til at gøre dette. Smag til med salt og evt. mere chili.
lav små runde bolde og kom i et ildfast fad (et fad med jernbund er at foretrække). Kom dem i ovnen på 200 grader under interval grill, ellers alm. grill i ca. 10 min. Hold øje med at de ikke brænder på.

Svampe Sauce
1/2 pakke bacon
1 løg
2 fed hvidløg
2 spk balsamico
20 peberkorn
2 dl madlavningsfløde 7%
33cl juleøl eller ale
(evt. et enkelt stegeben)
150g blandede svampe


Hak løg, hvdløg og bacon og svits i rigeligt olivenolie(evt. stegeben), kom balsamico på og lad det koge ind og tilsæt øl.
Lad det hele koge ind i 15 min og smag løbende, jo mere den koger ind jo kraftigere bliver saucen, så juster selv. Si væsken over i en lille skål.
Skær svampene i små stykker og kom dem på den samme pande på høj varme samme emd peberkornene der lige er knust groft i en morter. Lad svampene frigive lidt væske inden øl fonden tilsættes sammen med 2 dl. madlavningsfløde.
Kog ind til du har en dejlig tyk sauce med masser af svampe i.

Denne sammensætning slår ikke fejl og tager ikke mere end 45 min. fra du starter til du har et rigtigt herre måltid.
Kommentarer