Kylling i Karry china style

Har lige sat konen på en flyver til Kina for en uges tid og så opstod lysten til lidt kinesisk i ganen også.
Dagens indslag blev kylling i karry med kokosmælk og spinat.
Min holdning til asiatisk mad er at man skal bruge det der er tilgængeligt i tiden og ja går ofte efter de tilbud der er i det lokale supermarked. Så derfor brug det du har til rådighed og skift gerne ingredienser ud og erstat med noget andet.
Wok er en fantastisk måde at rydde op i køleskabet og så er det ekstremt velsmagende


4 pers.
1 løg
3 fed hvidløg
1/2 Chili (afhænger af type og ønsket styrke)
500g Kyllingefilet
2 snackpeber
250g spinatblade
3 spk. riseddike
3 spk. risvin
2 spk oyestersovs
2 spk fishsauce
1 dåse kokosmælk
4 spk. mild karry
6 spk soya
salt
peber
neutral olie
2 spk majsmel

2 kopper ris
3 kopper vand
1 tsk salt

Skær løg i både og hvidløget i tynde skiver, chilien hakkes fint. skær kyllinge i tynde strimler, snackpeberen i tynde strimler.
Kom rideligt olie i en wok og svits løg, hvidløg og chili, kom kyllingen i og brun den på alle sider.. Tilsæt karry og rør rundt, dernæst svitses snackpeber. Nu kommes alle de flydende væsker i og koger i et par minutter. Kom spinaten i wok'en og læg låg på  og lad stå i 2 min. til spinaten er dampet. Til sidst tilsættes majsmel for at jævne saucen.

Kog risene til de er møre. 12 min. under varme og 12 min. med slukket komfur og låg på.

Server i skål og med spisepinde, giver en anden og mere asiatisk oplevelse.

Tip!!! Brug de ingredienser du har til rådighed, næsten alt fungerer i en wok. Er en fantastisk måde at få brugt dine grøntsager på, det er sundt, let og ekstremt smagfuldt.

Kommentarer