Restaurant Fusion i AalborgSå skal jeg da lige love for at Aalborg kom på det gastronomiske landkort.
Restaurant Fusion som ligger ved havnen og med udsigt over selv samme er rammerne i den store glasbygning dannet for en god aften. Indretning er meget moderne og så med lidt asiatiske islæt.
Menukortet er en god blanding af nordisk inspireret stil og så det japanske sushi køkken. Denne kombi fungerer vildt godt og får en ud på en gastronomisk oplevelse man ikke er vant til. Valget stod mellem at gå den rene sushi vej, eller køre a la carte og så var der månedensmenu hvor man kan vælge mellem 2-4 retter og med eller uden vin menu.

Vi gik på en 2 retters menu med forret og hovedret med vin menu. Vinene blev præcist præsenteret og der blev også gerne skænket efter når man var kommet lidt ned i glasset, hvilket var en meget rar ting at man ikke sad og savnede lidt vin, tværtimod.

Forretten var en selection af sushi, som blev serveret som 5 individuelle små retter på tallerkenen. Meget futoristisk inspireret og yders velsmagende og langt fra hvad man definerer som klassisk sushi. Hertil var der et dejligt koldt glas riesling fra Alsace.

Hovedretten bestod af dyreryg med pure på gullerod og strimler af græskar og en yderst velsmagende glace. Meget veltilberedt  kød der smeltede på tungen og sødmen fra græskar og gullerod stod i fint samspil med kødet.

En lille sjov oplevelse havde vi omkring vinen som på meget nøje vis først blev hældt en lille smule op i et glas for at slynge det over i et andet for dernæst at sende det over i et tredje så glasset var forberedt til vinen. Meget sjovt lille indslag som jeg ikke om gav vinen mere eller bedre smag, men det så godt ud og viste at man bekymrer sig om det man serverer for gæsten.

Generelt så ville man gerne være fin i den på Fusion hvilket også er på sin plads, men det kræver så også at tjenerpræstationerne er i top og her haltede den lidt og blev lidt hovsa ups agtig nogle gange og nærheden og roen ved tjeneren var svær at spotte.
Men utroligt dejligt spise sted og så er det jo rart at komme lidt væk fra sin egen egn og få nogle gode madoplevelser.
En klar anbefaling herfra

3 af 5 stjerner.

Kommentarer