Perlespeltrisotto med Stegt Andebryst

4 Pers.

Perlespelt Risotto:
4 dl. Perlespelt
2 løg
3 fed hvidløg
1 porre
250g Champignon
2 dl. Hvidvin (tør)
1 l Hønsebouillon
4 spk. japansk soya
25g smør
1 stor håndfuld revet parmesan
salt
peber
olivenolie

Hak løg, hvidløg og porre fint. Kom olie i en stor sauterpande eller gryde og svits grøntsagerne af heri, kom perlespelt til og lad denne suge fedtstoffet. Nu hældes hvidvin over og koger ind.
Champignon skærres i mindre stykker og kommes nu.
Hønsebouillon tilsættes sådan at der hele tiden er lidt væske ved blanding men ikke mere end at det kan koges væk. Sådan fortsætter du indtil perlespeltet er mør og du har kogt det meste af bouillonen væk. Soya tilsættes undervejs. Dette tager ca. 20 min.
Sluk komfuret og kom smør og parmesan i. Lad stå under låg 2-3 min og hvile.
Dette er emd til at gøre risottoen cremet og rund i smagen. Smag til med salt og peber.

Imens laves andebrystet.

Stegt andebryst
2 stk. andebryst
Olivenolie
Salt
Peber

Rens de to andebryster for urenheder og unødvendigt fedt. Snit nogle små riller i skindet, kom lidt olie på og krydre med salt og peber. Gnid blandingen ind i skindet.
Forvarm en ovn på 180 grader. Varm en pande op på høj varme, kom rigeligt med olie i og brun andebrystet på begge sider og kom panden i ovnen i 15 min. (HUSK panden skal være godkendt til brug i ovn, ingen plastik, kun metal)

Anretning
Tag nogle dybe tallerkener, kom et par skefulde risotto i bunden, skær kødet i tynde skiver og fordel på de 4 tallerkener, slut af med lidt revet parmesan og et enkelt drys friskkværnet sort peber.

Velbekkomme.

Kommentarer