Kammusling med jordskokkecrem, parmaskinke og Salvie Bearnaise


4 Pers.
8 kammuslinger
600g jordskokker
250g Lurpak saltet smør
2 æggeblommer
1 spk. hvidvins eddike
1 spk. vand
1 håndfuld salvie blade
2 kviste rosmarin
1 skalotteløg
1 lille håndfuld hakket fennikel
1 grape
1 tsk sukker
1 spk. olivenolie
2 skiver Parmaskinke
2 skiver rugbrød
Læssø salt
friskkværnet peber 
 
Jordskokke creme:
Skræl og rens jordskokkerne og kog i rigeligt vand til de er møre. Imens hakkes løg og fennikel fint og svitses kort i en pande med lidt smør i.
Hæld vandet fra jordskokkerne og kom det hele i en blender og tilsæt 50g smør og smag til med salt. Kør cremen til den er lind og blød.

Rugbrøds croutoner:
Skær skorpen fra rugbrødet og skær resten i små tern. Steges sprøde på en pande med en lille klat smør, salt og rosmarin kviste. Læg croutonerne på køkkenrulle for at suge evt. overskydende fedt fra.

Parmaskinke:
Tænd en ovn på 160 grader læg parmaskinke på et stykke bagepapir på en rist og giv dem ca. 5-7 min. på hver side til de er sprøde.
Del skiverne i 2 så du ialt har 4 stykker. Læg også disse på køkkenrulle.

Salvie Bearnaise:
Smelt langsomt 100g smør ved svag varme. Hak salvien meget fint.
I en anden kaserolle kommes 2 æggeblommer, 1 spk. hvidvinseddike, 1 spk. vand et nips salt. tænd for meget svag varme til æggeblandingen bliver tykkere. Nu kommes det smeltede smør forsigtigt i kaserollen til du har en cremet sauce. Til sidst tilsættes salvien og der smages til med salt og evt. mere salvie.

Grape:
Grapefrugten skrælles og skæres i mindre stykker. Kommes i en skål og olie og sukker tilsættes. Lad stå og trække i ca. 10-15 min. eller gerne længere.

Kammuslinger:
En lille pande sættes over ved høj varme og 50g smør smeltes og brunes. Kom salt og peber på kammuslingerne og steg dem i 2 min. på hver side så de har en let gylden overflade. Kom smør henover med en ske under stegningen.

Anretning:
 Kom først en skefuld jordskokkecreme i bunden. Dernæst en lille håndfuld rugbrødscrutoner, 2 kammuslinger, en lille klat salvie bearnaise, 1 skive parmaskinke. Endnu en lille klat salvie bearnaise.
Til sidst drysses lidt frisk brøndkarse henover og nogle få stykker grape på siden. 

Velbekomme



Kommentarer