Braisseret and i bagel med rødkålssalt og bløde rødløg

Her er et godt juleindslag uden at det bliver for kompliseret eller for fed. And og rødkål kan tilberedes på mange måder og er fuld af smag der bare skal udnyttes.2 Pers (Rødkålssalaten rækker til 4-6 pers.)

Braiseret Andelår:
4 Andelår
1 pakke bacon
4 fed hvidløg
2 rødløg
4 jordskokker
2 gulerødder
5-6 laurbærblade
3 nelliker
1 spk. peberkorn
1 tsk. salt
1 glas sherry eller portvin
1 glas rødvin
0,5 dl balsamico
0,5 l vand
25g smør

Rens grøntsagerne og skær i mindre stykker. varm en sauterpande eller gryde op og smelt smørret, svits løg, hvidløg og bacon og brun dernæst andelår på begge sider.
Kom balsamico ved og kog ind, dernæst sherry og rødvin og krydderurterne og de sidste grøntsager. Kog lidt ind og kom vand ved så det dækker lårene.
lad stå og simre i 1,5 time og sluk derefter komfuret og lad hvile i 20 min. Tag lårene op og pil kødet fra benet.

Rødkålssalat:
1/4 rådkålshoved
2 Appelsiner
2 håndfulde Jumbo rosiner
1 håndfuld græskar kerner
1 spk. Æblecider eddike
3 spk. Olivenolie
1 knivspids salt

Skær rødkålen i tynde strimler og appelsin i små stykker, bland det i en skål sammen med rosiner, æblecider eddike, olivenolie og salt. Rist græskar kernerne på en pande og bland dem sammen med resten og lad den stå og trække i min. 30 min.

Karamelliserede rødløg:
3 rødløg
smør
balsamico

skær løgene i både. Kom godt med smør i en pande, så hele overfladen er dækket. Svits løgene af i smørret og kom rigeligt balsamico ved ca. 0,5 dl.
Lad stege ved høj varme i 5-10 min. indtil løgene er møre, klare og balsamicoen er kogt væk.
Skal smage let syrligt.

Varm en bagel eller burgerbolle i ovnen og saml din sandwich ved at smørre bolden med lidt grov dijon sennep, rødkålssalat, and og rødløg på toppen.
Velbekomme

Tip!!! tag væsken du har braiseret anden i og si over i en lille gryde, kog væsken 1/3 del ind og skrap fedtet af toppen og så har du en fantastisk ande fond til jule saucen. Kan sagtens fryses ned.

Kommentarer