Der koges Fond

Så er det ved at være fond tid igen og vi har lige fået 1/8 ko og med den kom der en god portion oksekraft ben, så de skulle selvfølgelig bruges og med lidt grøntsager,  en lille sjat sherry og lidt krydderier og vand og ikke mindst tid så var det tid til at lave fond.

2 kg. oksekraft ben
150g Røget bacon
1 porre
4 gulerødder
2 Løg
5 fed hvidløg
1 dl. sherry
5 l vand
2 spk. hele peberkorn
Laurbærblade
Frisk Rosmarin
Salvieblade

Skær alle grøntsagerne i store stykker og bacon i mindre stykker. Kom lidt olie i en meget stor gryde gerne 10 l. Svits hurtigt løg hvidløg og bacon, kom kraftbenene i og brun dem så godt du kan. Kom sherry over og tilsæt resten af grøntsagerne.
Til sidst kommes kryderierne i og til sidst vand. Sørg for at vandet dækker alle ingredienser.
Kog den hele ved middel varme i ca. 5 timer og tag så de udkogte ingredienser op og kog derefter videre til du har ca. 3-4 l. fond.

Du får et fantastisk produkt til at pifte dine risotto, saucer osv. op. Det er værd at bruge lidt tid på hvis man går op i sin madlavning.
Det gode er at det passer sig selv.

Kommentarer