Pirokker, et pift til madpakken

                                   


Her er et rigtig godt supplement til madpakken når leverpostejen og spegepølsen bliver for kedelig.
Jeg har forsøgt at lave den så fedtfattig som muligt og derfor bruger jeg cremefraiche i stedet for smør i dejen, så den stadig bliver blød og lækker at tygge i.
Har man svært ved at få de små til at spise grøntsager så er det her også en god måde at gemme grøntsagerne lidt.
Lav en stor portion og kom i fryseren og tag op efter behov.

20 stk pirokker

Dej:
500g hvedemel
400g durummel
300g grahamsmel
250g cremefraiche 9%
3 dl mælk
3 æg
50g gær
3 tsk. Salt

Lun mælken i en gryde og opløs gæren heri. Kom de andre ingredienser i en skål og bland mælke/gær blandingen heri.
Ælt dejen til den er glat.
Stil til hævning et lunt sted med et vådt klæde over.
Hæver i 1 time.

Fyld:
2 løg
2 fed hvidløg
3 gulerødder
1/4 hvidkål
1 snack peber
500g hakket kyllingekød
1 dl hvidvin
3 tsk tomat pure
1 spk paprika
1 tsk karry
Salt 
peber

Hak løg, gulerødder, hvidkål og snack peber fint.
Varm en stegepande på medium varme, kom olie i og knus hvidløget heri, kom dernæst løget ved og svits. Kom kyllingekødet ved og krydr med salt og peber.
Lav en fordybning i panden og rist paprika, karry og tomatpuré af. Dette tager den bitre smag.
Kom dernæst resten af grøntsagerne i og hæld hvidvinen over. 
Lad simre i 10-15 min. Ved middel varme. Smag til med salt og peber.
Vigtigt!!! Der må ikke være noget væske tilbage da det flyder ud når det skal bages.

Pirokken:

Tag dejen og fordel i 3 lige store stykker.
Kom lidt mel på bordet og med en kagerulle, rulles dejen ud så den er 3-5 mm tyk.
Tag en skål eller andet med en diameter på en 10-12 cm og skær så mange stykker som muligt.
Overskuds dej samles og rulles ud på ny.

Tag 1 stor spk. Fyld og placer i midten af hvert dej stykke. Fold dejen over så du får en halvmåne.
Pres kanten med en gaffel på begge sider og læg på en bageplade.
Lad efterhæve i ca. 15 min.

Tænd en ovn ved 220 grader. Pensel pirokkerne med et sammenpisket æg og bag i 20 min til de har en gylden overflade.
Server gerne lune. Men fungerer også fint kold.


Kommentarer