Gourmet Burgeren!

Denne burger er en ren vinder i min bog og så er den hjemmelavet. En burger kan varieres i mange afskygniger og efter eget ønske, men denne version er bestemt en af favoritterne.
Det ser ud af meget, men er faktisk ret hurtigt at lave.






4 Pers.

Bøf
500g Hakket oksekød
2 æg
1 spk. paprika
salt
peber
2 spk. Parmesan
8 skiver bacon
4 skiver lagret ost

Kom kødet i en skål og rør sammen med æg, pasmesan, paprika, salt og peber. Rør grundigt så alt bliver blandet og lad stå og hvile en halv time.
Derefter deles kødet i 4 portioner og formes til flade bøffer og steges i smør til let rosa. De sidste 2 minutter af stegning lægges en skive ost på hver af bøfferne.
Steg bacon sprødt.

Burger dressing
4 spk. hakket cornichoner
2 spk. hakket syltede peberfrugter
1 spk. hakkede kapers 
2 tsk. tomatpure
4 spk. Mayonaise
salt

Bland alle ingredienserne sammen til en grov burgerdressing, smag til med salt og evt. lidt paprika.

Glasserede Løg
2 Løg
Smør
Portvin
salt

Skær løget i ringe, steg i smør på en stegepande, til de er klare kom portvin henover til løgene er dækkede. Steg videre til løgene har optaget al vinen og løgene er blevet bløde.
Hæld over i en skål.


4 Grove burgerboller (se opskrift)
4 salatblade skåret i strimler
1/2 glas soltørrede tomater
1/2 glas syltede artiskokker

Kom burgerbollerne i en ovn på 250 grader under grill til de er let gyldne

Burgeren.
Nu skal burgeren samles.
Kom burger dressing på begge boller, anbring salat på den flade bolle, derefter bøffen, bacon, glasserede løg, soltørrede tomater, artiskokker og til sidst burger bolle.

Vær så god og god appetit.


Kommentarer