Varm Ærtesuppe med rejer

Denne varme suppe kan både fungere som let hovedret eller en god fyldig forret. Den er hurtig at lave, tager ca. 20 min. og smager af rigtig meget.


4 pers. hovedret
1 løg
3 fed hvidløg
700 g frosne ærter
1 forårsløg
3/4 l hønsebouillon
2 dl hvidvin
500 g. cremefraiche 18%
revet parmesan
150 g store rejer
salt
peber
chili
olie

Hak løg og hvidløg i mindre stykker og svits hurtigt i en gryde med lidt olie i. Dernæst hældes hvidvin over og koger lidt ind, inden ærterne tilføjes sammen med hønsebouillon. Kog i 10 min.
kom det hele i en blender og kør det til en jævn masse. Tilsæt 3 spiskeer cremefraiche sammen med parmesanen, kør lynhurtigt på blenderen. Smag til med salt, peber og chili så den lige får lidt kant.

Anret i dybe tallerkener. Kom suppe i med en skefuld cremefraiche i midten med en lille håndfuld rejer ovenpå, drys lidt forårsløg på rejerne riv en lille smule parmesan og et drys peber.

Server.

Kommentarer