Kyllingeburger

Denne opskrift var et forsøg og wow det blev rigtig godt, synes vi ihvertfald selv. Udgangspunktet var en kyllingeburger lavet på hakket kyllingekød hjemmebagt grov burgerboller og tartar sauce. Man kan selvfølgelig putte lige præcis det i man har lyst til. Nedenfor er min ide til hvordan det kunne gøres


4 pers.

400 g   Hakket Kyllingekød
2 spk.  Hvedemel
2 Æg
2 tsk. paprika
1 spk. rasp
salt
peber

Bland alle ingredienserne så du får en fast fars. Drys et skærebræt med rigeligt hvedemel. Lav fire lige store klumper af farsen og læg på det meldækkede skærebræt. Vend klumperne med en spatel og mas dem flade til bøffer.
Dernæst skal de paneres. Se nedenfor.

Panering.
1 æg
Panko rasp (kan fåes i de fleste asiatiske forretninger)
Soya
Neutral Olie

Pisk ægget i en dyb tallerken og kom rigeligt panko rasp i en anden tallerken
Kom først kyllinge bøfferne i ægget og dernæst i raspen.
kom lidt frisk kværnet peber og lidt soya ud over bøfferne lige før stegning.
Kom rigeligt med neutral olie (rasp, vindruekerne, solsikke) i en stegepande og varm den op på fuld blus.
Steg bøfferne 3-4 min. på hver side til de er gyldne.

Imens skæres salat, løg, agurker og tomater og hvad man ellers ønsker i sin burger i passende stykker. Jeg brugte nogle skalotteløg og forårsløg i min udgave sammen med salat, syltede peberfrugter og agurkesalat. Samt hjemmerørt mayo og tartar sauce. Opskrift følger.

Tip til burgerbollerne er lige at riste dem under grill med lidt olivenolie og salt et par minutter.

Tartar Sauce.
1 spk. kapers
5-6 små cornichoner eller drueagurker
1 lille skalotteløg
saft af en halv citron
4 spk. mayonaise
1 tsk. sennep
1/2 tsk. sukker
salt og peber

hak alle ingredienserne i meget små stykker og kom i en lille skål og kom de flydende ingredienser i og bland sammen, smag til med salt peber og sukker. Skal være let syrlig så står den godt til den lidt fede kylling.
Tip!!! I stedet for at hakke kan en stavblender med fordel bruges her blandes alle ingredienser så med det samme.


Sådan samlede jeg min burger. Burgerbolle, mayo, salat, kyllingebøf, tartar sauce, skalotteløg, forårsløg, agurke salt, syltedede peberfrugter, burgerbolle igen smurt med lidt mayo.

Mums det var en vinder, prøv den og kom lige præcis de ingredienser i som du lyster.








Kommentarer