Jørgensens Hotel Horsens, det kan I gøre bedre


Hustruen og jeg havde fået en gaveboks i bryllupsgave til en valgfri overnatning på en række forskellige hoteller samt en middag, også med mange valgmuligheder. Så i vores søgen på hvor vi skulle tage hen faldt vi over Jørgensens Hotel i Horsens og tænkte at det da så ganske fint ud så det blev valget. Vi bor i Harlev lige vest for Århus så køreturen var ikke så lang.

Hotellet i sig selv ligger i midten af byen centralt på hovedstrøget i gammel klassisk 1800 tals stil med stuk og guldbelagte rammer, stole osv. Dejlig klassisk og værelset var dejligt stor og med et stort badeværelse med bruseniche og badekar seperat. Det skal lige siges at vi opgraderede værelset for 250 kr. så vi fik større senge og lidt pænere indretning.
Det tegnede godt.
Så efter indtjekning strøg vi ud på strøget i Horsens for at finde en stor kold fadøl der kunne nydes i det skønne sensommer vejr.

Kl. 19.30 havde vi bord i hotellets restaurant og vi var tydeligvis de eneste der spiste så sent for 3 andre par sad allerede i restauranten men var ved desserten da vi ankom, så der blev meget stille i restauranten da de gik.
Da vi jo havde bestilt via sådan en gaveboks så var menuen forudbestemt og stod på kokkens 3 retters menu.

Brød og smør kom på bordet og smagte frisk og ganske lækkert, vi bestilte en flaske Bourgogne til 480 kr. og var deres top vin. Den smagte fint men ikke en der fik dig ud at flyve. Meget tynd og ung i smagen og slet ikke som bourgogne normalt smager med masser af fylde og frugt i smagen.

1. ret kom på bordet. Græskar suppe med jomfruhummer, og det var her skuffelsen for alvor startede. En meget bitter og sur smag mødte tungen. Suppen smagte brændt og så havde man pyntet suppen med balsamicoeddike. Jomfruhummer stykkerne smagte som kom de fra et glas eller frost. helt gummiagtig og kedelig. Ikke nogen god start på middagen.

Hovedretten blev heller ikke nogen "blow away" oplevelse. Kalvesteg med en frakke af svampe, selleripure, let stegte kartofler, stegte majs og en rødvins sauce.
Kalvestegen fejler i og for sig ikke noget, svampe frakken var lettere brændt og ret ligegyldig. pure og majs var alt for sød til sammenligning med en relativt sød sauce der smagte meget af jævning. kartoflerne var helt grynede indvendigt og bløde og gummiagtig udvendigt, som om de var kogt for længe siden og bare lige varmet op.

Nu var der kun desserten til at redde dette mildest talt kedelige og ligegyldige måltid. En bund af bær (brombær, ribs, blåbær). Der var meget sure og så en kugle med vanilje is og en vanilje sarbayone creme, der kun smagte af æggeblomme.

Så endnu en skuffelse og vil ikke på nogen måde anbefale dette sted til andre. Det er et levn fra fortiden og med en service der først var ok endte i at jeg selv måtte gå ud i køkkenet for at høre om de ville komme ind og afregne.

På skalaen fra 1-5 har jeg delt det op i middagen og selve hotellet:
Hotellet: 3 stjerner
Middag: 1 stjerne (for et ok stegt kalvefilet)

Kommentarer