Coleslaw den sunde version

Coleslaw er det typiske sydstats tilbehør til en barbecue og som indhold til en burger med pulled pork. I mange år har den ikke været velanset i de danske køkkener, bla. fordi det ikke er verdens sundeste salat. ja faktisk er den på normalvis fyldt med mayonaise.
Denne version er helt uden mayonaise og tilgengæld råmarineret i lidt olivenolie.
Passer perfekt som tilbehør til en grill aften.




4 pers.

1/4 hvidkåls hoved
3 store gulerødder
1 sødt æble
1 skal af øko citron
1 tsk. salt
1 spk. æblecider eddike (eller anden vineddike)
3 spk. olivenolie

Skær eller riv hvidkål, gulerødder og æbler i små strimler og kom i en skål, riv citronskal i. Kom olie, eddike og salt i og rør rundt. Smag til med salt og eddike. Salaten må gerne have en lidt spids smag men uden at eddiken trængerfor meget igennem.
Lad stå og hvile i mindst en halv time så salaten for lov at marinere i olien.


Kommentarer