Hel citron kylling med cremet pasta

Opskrift 4 pers.

Citron kylling.
1 stor kylling
1 øko citron
2 fed hvidlø
2 løg
3 gulerødder
2 dl. Hvidvin
1 l vand
Salt
Peber
Oliver olie

Skyl kyllingen under koldt vand og rens for evt. Resteraf blod og indvolde.
Skær citron og det ene løg i både samt hvidløg.
Hæld lidt olie I kyllingen og stop den med løg, citron og hvidløg. Læg kyllingen I et lid fast fad og gerne på en rist hæld olie over kyllingen krydr med salt og Peter og gnub det ind I skindet.
Sæt I en ovn på 220 grader I 15 min. Og sæt herefter temperaturen ned til 160 grader. Hæld hvidvin, vand, gulerødder og det sideste løg ned I bradepanden og lad stege videre  I 45-60 min.
Hæld væsken fra I en skål til brug I .

Tip. For Ekstra smag til tilføjes timian kviste, rosmarin og salvie.

Cremet pasta
Med champignon og spinat.

1 stor løg
3 fed hvidløg
1 pose frisk spinat blade
3 forårsløg
1/4 l piskefløde
Væsken fra kyllingefadet
oliver olie
Salt
Peber
500 g spaghetti 

Halver løg og hvidløg og skær I tynde skiver. Rens champignon og skær I minder stykker
Skyld spinaten grundigt. Skær forårsløg I små stykker.
Varm en pande op og kom lidt olie i svits løg og hvidløg. Kom champignon i og lad stege et par minutter, kom derefter spinat i panden og læg låg på i 3-4 min. Kom 2 dl af væsken fra kyllingen og kog lidt ind og kom derefter fløden i og kog ind i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
Imens sættes en gryde med saltet vand over at koge og kog pastaen al dente og derefter blandes pastaen med grøntsagsblandingen. Server med det samme sammen med kyllingen.
Dejlig sommerret med masser af smag

Kommentarer