Perlespelt salat med kyllingefrikadeller



4 pers.

Perlespeltsalat:

3 dl. Perlespelt
4,5 dl. vand
1/4 squash
2 forårsløg
2 fed hvidløg
150 g feta
1/2 dåse soltørrede tomater
salt
peber
olivenolie

kom perlespelt og vand i en gryde, kom lidt salt ved. Kog perlespelten under låg i 12 min. Sluk derefter for blusset og lad stå yderligere 12 min.
Imens hakkes hvidløg, forårsløg og squash i små stykker.
Det hele blandes sammen og krydres med salt og peber og lidt olivenolie til at give en cremet
konsistens. Lad det stå og køle lidt af inden soltørrede tomater og feta kommes i og du er klar til servering.


Kyllingefrikadeller:

350 g Hakket kylling
1 æg
1/2 løg
1 fed hvidløg
1 spk. hvedemel
1 spk. rasp
2 tsk. paprika
1 tsk. mild karry
salt
peber

Hak løg og hvidløg fint og bland alle ingredienser og rør det sammen til en fast fars kom rigeligt salt og peber i.
Lad farsen hvile i køleskabet en halv times tid så den sætter sig.
Herefter formes med en ske farsen til passende størrelse frikadeller, steges på en pande med olivenolie ved medium varme, tager ca. 10-15 min.


Let og lækker hverdags aftensmad.




Kommentarer