Lynstegt oksekød


2 pers.

2 oksesteaks
1 pose spinatblade
3 fed hvidløg
5 kartofler
1 chili
oystersauce
soya
sesamfrø
tørret chili
paprika
salt
peber
solsikke olie

Ved lynstegning i wok er det vigtigt at forberede så meget som muligt da tilberedningstiden er meget kort i forhold til forberedelserne. Sørg derfor altid at have skåret alle grøntsager og kød på forhånd og ha alle saucer og krydderier lige ved hånden når du starter stegningen.

Skær kødet i strimler og kom i en skål hæld 0,5 dl olie, 4 spk. soya, 1 spk. paprika, 1 tsk. tørret chili,
1 spk. oystersauce.  kværn lidt peber i. Lad stå og marinere i en times tid.

Imens skylles spinatbladene, hvidløg skæres i tynde skiver, chili skæres i små stykker.

rens kartoflerne og skær dem i små strimler af 0,5x0,5 cm stykker i tykkelsen. Mandolinjern er at foretrække.

Tænd en wok på fuld knald, kom lidt olie i bunden. Steg hvidløg i 30 sek. kom derefter halvdelen af chilien i og spinatbladene, lad stå i et minuts tid til bladene er faldet sammen, kom spinaten op i et lille fad og dæk det til.

Nu hældes kødet i wokken med hele marinaden steg det i et par minutter til kødet er stegt medium. Kom det henover spinaten og dæk til igen.

Rens wokken af og kom lidt olie i påny. kom kartoflerne, resten af chilien og 2 tsk. salt i og steg det i 1 minut så kartoflerne stadig har bid .
Kom dem i en skål

Server det hele et par retter der er gode at stille midt på bordet og så nippe af. Kan bruges enten som forret eller en let hovedret sammen med et par andre små retter, lidt asian tapas.

Kommentarer