Gammel dansk på Rådhus Kaféen AarhusLørdag formiddag og frokosttid, for en sikkerhedsskyld ringede jeg lige for at høre om der var et ledigt bord på Rådhus Kaféen. De kunne lige klemme os ind kl. 12.
Da vi træder ind af døren møder vi en travl og stopfyldt restaurant. Vi fik os sat og begyndte at studere menu kortet som afspejler det gode danske køkken. Der er både et frokostkort og et aftenkort, vi var på frokostkortet og udvalget af smørebrød, sildetallerkener og varme retter var utallige så det tog lige lidt tid at finde ud af hvad maven havde lyst til.
Vi endte på Luksusanretningen som bestod af 2 slags sild alm. og stegt med behørigt tilbehør. Lun fiskefillet, røget ål med røræg, lille engelsk bøf med røde løg og så en friteret camembert med solbærsyltetøj. En ordentlig omgang at komme igennem så en stor kold fadøl skulle dertil.
Først kom silden på bordet med karrysalat og løgringe og man kan smage at det er gode råvarer, desværre så var rugbrødet der blev serveret til lidt kedeligt og smørret blev serveret i små lurpak pakker. En skam når nu hovedingredienserne er af rigtig god kvalitet. Dernæst kom fiskefilet med hjemmelavet remoulade lige som det skal være.
Nu kom der ål på bordet som jeg havde glædet mig til og den skuffede ikke. Nu gik vi over i det varme og samtidig gik kvaliteten også lidt nedad, engelsk bøf med bløde løg som vi egentlig havde spurgt tjeneren om kunne skiftes ud med svinemørbrad a'la creme, hvilket godt kunne lade sig gøre, virkeligheden var bare en anden så vi fik svinemørbrad med bløde løg hvilket var lidt af en kedelig omgang, men vi var nu også ved at være så mætte af fisken at det ikke gjorde så meget. Til slut var der osten som jo bare var en klassiker fra 80'erne hvor jeg stadig rendte rundt med ble.
Men sammen med de klassiske omgivelser i mørkebrunt træ og de tunge møbler tjenerne i sort og hvidt var det som at gå ind i en tidslomme på en gammel kro inde midt i byen.
Generelt så var det en god oplevelse på Rådhus Kaféen men der er en udpræget travlhed som smitter af på tjenerstaben der har rigtig travlt og derved også lidt glemmer at gæsten er der for at slappe af, vi havde lidt oplevelsen af at vi mest bare var lidt i vejen og at det var ubelejligt når man spurgte om noget og til 295 ,- pr. person til frokost så forventer man også at blive behandlet ordentligt.
Men alt i alt var det en udmærket oplevelse og restauranten er propfyldt og konstant udskiftning ved bordene så man skal helst have bestilt bord for ellers er det næsten umuligt at få en plads.

Kommentarer