Bulgursalat med grønne bønner

Lækker sund salat som egner sig til al slags kød eller fisk. Den er hurtig at lave og smager rigtig lækkert



4 pers.

250g grønne Bønner
1 rødløg
2 fed hvidløg
2 dl. bulgur
125g feta
0,5 glas soltørrede tomater
0,5 pk. bacon
1 lille glas hvidvin
salt
peber
oliven olie


Pil løg og hvidløg halver løget og skær i så tynde strimler som muligt, brug gerne et mandolinjern og gør det samme med hvidløget.
Kom lidt olivenolie i en varm pande og svits løg og hvidløg hurtigt og kom derefter bønnerne i. Hæld et glas hvidvin, kom låg på og lad dampe i 5 min.
Skær imens soltørrede tomater og feta i små stykker.
Efter 5 min tag låget af og lad væsken fordampe. Sluk herefter for blusset

I en anden gryde kommes bulgur og 3 dl. vand eller grøntsags bouillon. Lad simre i 12 min til de er møre.
Kom bulguren over til bønnerne og bland det samme. Hæld det hele i en skål og lad køle lidt af.

Skær bacon i tynde strimler og steg det sprødt, lad baconet køle af på fedtsugende papir.

Til sidst blandes alle ingredienser i skålen og smages til med lidt salt og peber. Super lækker salat der er perfekt tilbehør til fisk eller en god grill aften.


Kommentarer