Blomkålssuppe med hellefisk

Vi fik denne suppe igår og piftede den lidt op med hellefisk, persilleolie og brødcroutoner. Smagte virkelig godt.



4 pers.

Suppe.
1 løg
2 fed hvidløg
4 mellemstore kartofler
1 blomkål
1 glas hvidvin (ikke for sød)
1 l hønsebouillon
3 dl. arla ostesovs 8%
olivenolie
salt
peber

Hak løg og hvidløg, svits dem hurtigt i en varm gryde med lidt olie i, kom vinen i og lad den koge ind. Skræl og skær kartoflerne ud i små stykker og pluk blomkålen i små buketter og kom begge dele i gryden.
Kom bouillon i og læg låg på. Kog i 15 min. ved medium varme.
Blend suppen med en stavblender og kom ostesovsen i  og smag til med salt og peber. lad koge endnu 5 min. til du har en cremet konsistens. Ønskes en tykkere suppe kog da suppen lidt længere.

Imens laves persilleolien.

Persilleolie.
1 håndfuld persille
2 dl. solsikkeolie

kom persille og olie i en blender og lad den køre i 5-6 min. indtil du har en dybgrøn olie.

Hellefisk.
2 hellefisk filletter
1 citron
olivenolie
salt
peber

krydder filletterne på begge sider med salt peber olivenolie og citronsaft. Læg fisken på en brandvarm pande med lidt olie i, i 3 minutter på hver side

Skær nogle tyndeskiver af noget daggammelt brød og læg dem på en bageplade og kom dem i ovnen under grill på 220 grader i 3-5 min. på hver side.

Anret i dybe tallerkener, kom først suppe i placer fisken i midten og med en teske dryppes persilleolie rundt om fisken og til sidst

Kan også fungere som en glimrende forret så skal portionerne nok bare være lidt mindre.

Velbekomme

Kommentarer