Baguette med Hvidløg og Chili Aioli


 
Skal du have gæster og lige vil starte med brød og lidt dip så er her et rigtig godt bud på nogle krydder baguette med aioli.

Baguette:

600g Vand
  30g Gær
950g Hvedemel (12%)
  20g Salt.

Bland alle ingredienserne i en røreskål og lad det ælte på røremaskine ved lav hastighed i 20 min. og slut herefter af med et par min. ved høj hastighed.
Tag dejen ud af skålen og virk den op til en halvkugle og lad hæve i 30 min med et klæde over.
Del herefter dejen i 6 lige stor stykker. Rul stykkerne aflange så de er lige så lange som bagepladen. Læg dem herpå og lad hæve under klæde i 90 min. Eller til de har fået dobbelt størrelse.

Bland imens 2 forskellige toppings til baguettene

Krydderblanding:
2 spk. Groft salt
1 tsk. Oregano
1 tsk. Rosmarin
1 tsk. Basilikum 
1 tsk. Oliven olie

Chili Blanding:
2 spk. Groft salt
3 tsk.  Paprika
1 tsk.  Tørret chili 
1 tsk. Oliven olie
 
den tørrede masse skal bruges til pynt på baguettene.

Pensel de hævede baguettes med vand og fordel herefter krydderblanding på 2 af baguettesne, det samme med chili blandingen og på de sidste 2 strøes groft salt.

Bag Baguette på nederste rille i 27 min. ved 220 grader. Hæld et shot vand i bunden af ovnen til damp.

Aioli:
Tag 4 æggeblommer, 2 spk. hvidvins eddike, 2 tsk. sennep, 1 tsk. fint salt og pisk det hele sammen til en ensartet masse.
Tilføj solsikkeolie i en tynd stråle imens der piskes så olien optages i æggeblandingen. tilføj olie indtil massen er hvid og tyk som mayonaise. Der skal bruges ca. 600 ml. olie.

Fordel olien i to skåle.

Hvidløgs Aioli:
0,5 portion mayonaise
2 fed hvidløg.

Hvidløg knuses i mayonaisen og smages til men salt hvis nødvendigt. Ønskes en kraftigere hvidløgssmag tilføjes endnu et fed hvidløg men det burde passe med 2.

Chili Aioli:
0,5 portion mayonaise
1 tsk. tomat puré
1 spk. paprika
1 tsk. tørret chili.

det hele blandes og smages til med ekstra chili efter eget ønske.

Arbejdstiden er minimal i den her opskrift men ventetiden er lang, men værd at vente på.

Kommentarer