Spaghetti Meatballs




Image Thumbnail      Image Thumbnail
 

Her er min udgave af spaghetti meatballs med hjemmelavet pasta og tomatsovs lavet på friske tomater.

Start med at lave pastaen da den skal hvile i 20 min. eller mere.

4 pers.
Pasta:600g hvedemel (gerne tipo00)
6 æg

hæld melet ud på bordet og lav et dybt hul i midten og slå æggene ud i hullet. Tag en gaffel og pisk forsigtigt æggene ind i blanding, bliv ved indtil melet er helt optaget af æggene og brug hænderne til forme en fast kugle af dejen.
Pak den ind i folie og læg i køleskabet i 20 min.

Imens laves kødbollerne.

Kødboller:
400g Hakket Oksekød
1 spk. skefuld græsk youghurt
1 spk. hvedemel
1 spk. rasp
1 tsk. paprika
1 fed hvidløg
1 tsk. peber
2 tsk. salt
1 tsk. tørret oregano

Bland alleingredienserne og knus hvidløget i farsen. Hæld lidt olie i et ildfastfad og lav små runde kødboller.
Smid dem i en forvarmet ovn på 180 grader i 40 min.

Nu er det tid til at gå igang med tomatsovsen

Tomatsovs:

500g cherrytomater
1 Rød Snack Peber
1 stor dåse tomatpuré
2 fed hvidløg
1 løg
1 spk. rødvins eddike
0,5 dl. rødvin
1 cm. frisk chili
1 spk. paprika
0,5 tsk. cayenne peber
1,5 dl. vand
salt
peber
Oliven Olie

Smid snack peberen i ovnen sammen med kødbollerne og bag den blød. Hak imens løg, hvidløg og chili og kom det hele i en varm gryde med lidt olie, svits dem lidt og kom så paprika i og brænd det af, kom derefter tomatpuré i og lad det brænde af. Dernæst tilsættes cherrytomater der er skåret i kvarte og cayennepeber.
Bland det hele og tilsæt rødvinseddike og lad det koge lidt ind dernæst kommes rødvin i. Tag snack peberen ud af ovnen og hak det fint og bland med resten.
Lad det simre et par minutter og til sidst hældes vandet i og det hele smages til med salt og peber.
Lad simre i 15 min til du har en tyk sauce.


Tag pasta dejen ud af køleskabet og del den i 4 lige store portioner og tryk dem flade. Hvis du har en pastamaskine lav da dejen så tynd som muligt og brug tagliatelle kniven til at få en dejlig pasta.
Hvis du ikke har en pastamaskine drysses et bord med mel og brug en kagerulle og lav dejen så tynd som muligt, drys med mel på begge sider og fold dejen så du kan skære den ud med en skarp kniv i 0,5 cm store strimler. Lad pastaen hvile lidt på køkkenbordet eller hæng til tørre på en alm. bøjle.

Efter 40 min tages kødbollerne ud af ovnen og tomatsovsen hældes over, stil tilbage i ovnen i 10 min.

Sæt saltet vand over at koge. Når vandet koger kommes pastaen i og koges i 3-4 min. til den er blød men stadig fast at bide i.

Anret 4 tallerkner med pasta og kom kødboller og tomatsovs ovenpå. riv lidt frisk parmesan på toppen og et skud friskkværnet peber.


Det lyder som en lidt kompliceret ret, men det meste er basisvarer og det tager faktisk kun en time fra du starter og til der er serveret og du har den lækreste hjemmelavede pastaret.

Kommentarer