Nytårs Takeaway

I år skulle det være nemt med Nytårs middagen, så vi havde valgt at få middagen leveret udefra. Vi var 3 vennepar der skulle hygge os sammen denne aften og vi gad ikke rigtigt bruge hele aftenen på at stå i køkkenet.
Valget stod på Turbinehallerne i Århus som så mange andre restauranter tilbød en 4 retters menu ud af huset.

Menuen bestod af:
1. ret. kold torsk på en jordskokkecreme med æbler og rugbrøds tern og krydderurter drysset ovenpå.
2. ret. Hummer Bisque med brød til.
3. ret. Hovedretten som bestod af oksemørbrad med bagte rodfrugter, fondant med bacon, kartoffel og trøffelsauce.
4. ret. Desserten som var en blødende chokoladekage på en creme anglaise og hindbær coullis ved siden af.

På papiret en rigtig lækker menu. Vi hentede maden hos turbinehallerne kl. 10 og fik et lille glas champagne at starte dagen på og fik så udleveret 3 poser med hver 2 portioner i hver, alt pakket ned som man kender færdigretter og så fik vi en udførlig beskrivelse med billeder af hvordan vi skulle tilberede og anrette retterne. Det kunne næsten ikke gå galt, hvilket det da heller ikke gjorde.
Men forventninger levede desværre ikke helt op til resultatet, første ret som var torsken var kold og lige til, dejlig torsk og god jordskokke creme desværre var croiton'erne og kryderurterne der skulle repræsentere der sprøde og friske i retten blevet bløde og kedelige af at være pakket ned for længe.
hummerbisque faldt heller ikke i alles smag smagte for meget af skal end af reel fylde af fisk.
Hovedretten var den som virkelig levede op til forventningerne, virkeligt lækkert stykke kød og dejligt tilbehør.
Desserten med den blødende chokoladekage var også rigtig lækker, bare lidt svær at få lavet den fast i formen.
Det var egentlig generelt med vejledningen at tider og temperatur ikke hang helt sammen. Kødet skulle have 15-20 min. men efter en halv time var det stadig meget rødt, hvilket ikke gjorde noget for os og kødet var også så lækkert at det kunne holde til det.
Det samme gjorde sig gældende med chokoladekagen der næsten skulle have dobbelt så lang tid som angivet i beskrivelsen.
Så man skal ikke stole blindt på beskrivelsen men lade sine køkken egenskaber være med indover for at få det gode resultat.
Men man sparer en masser forberedelser, men næste år er det besluttet at der laver vi menuen selv som vi plejer.
Hele menuen kostede 350 kr. pr. person så prisen kan man ikke rigtig brokke sig over.
Så generelt en middelmådig oplevelse, men så har man prøvet det og så har man den erfaring med sig.
Godt Nytår.

Kommentarer