Lækkert grovbrød


Her er en opskrift på lækkert grovbrød med grahamsmel. Der er en del ventetid med det her brød til gengæld kan dejen gemmes i køleskabet op til 6 dage så man altid har dej klar til frisk brød.

500 g vand
5 g gær
20 g salt
200 g grahams mel
700 g luksus hvedemel (12% protein indhold)

Bland alle ingredienserne i en røre maskine og start ved lav hastighed skru derefter lidt op for hastigheden hvert 5. min.
Lad dejen ælte i 25 min. Dejen skal være fast og lun 28 grader varm.
Del dejen i 2 og virk dem op og lad dem så ligge og hvile i 30 min.
Slå derefter på dejen så den bliver aflang og fold den over sig selv, gør det samme igen 2 gange og læg derefter dejen i køleskabet dækket med plastic i mindst 18 timer kan holde sig op til 6 dage.
Tag dejen ud af køleskabet og skær dejen i de størrelser og former du ønsker. Du kan evt. pensle dejen med vand og drysse med birkes, solsikke kerner, sesamfrø, græskar kerner eller hvad du nu har lyst til.
Lad dejen hvile med plastic over sig i 2-3 timer

Bag brødet ved 230 grader på nederste rille i 20 min. og du har det lækreste grovbrød med en dejlig sprød skorpe.
Perfekt til sandwich eller som rundstykker.

Kommentarer