Selleri og Sweet potato i masala sauce

Den velkendte tikka masala er en ren klassiker og ikke til at lave om. 
Men nu har vi kørt en primært vegetarisk livsstil siden nytår, hvilket har fået mig til at tænke over spændende måder at tilberede klassikere, på en vegetarisk måde.

Det er så blevet til denne, selleri og sweet potato karry ret, i en klassisk masala sauce.
En fantastisk smagsoplevelse og så sammen med ris, lime, raita og et lækkert hjemmebagt naan brød. 

Det er ren smovse mad.


4 Pers
1/2 selleri knold
300g sweet potato
2 løg
3 fed hvidløg
3 cm ingefær
2 tsk. garam masala
1 tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
400 ml kokosmælk
400 ml hakkede tomater
lime
salt
peber
olie
20g smør

Skræl selleri og sweet potatoes og skær dem ud i store stykker. Rist dem i en stor gryde med en stor slat olivenolie, kom karry, gurkemeje og lidt salt ved og steg i ca. 5 minutter til de begynder at blive gyldne.

Imens skæres løg, hvidløg og ingefær groft. Når de andre grøntsager har stegt i ca. 5 min. tages de op ad gryden og en ny slat olie kommes i sammen med smørret.
Svits løg, hvidløg og ingefær let i et par minutter. inden garam masala kommes ved og svitses med i ca. 1 minut, dernæst de hakkede tomater kommes ved og koger under låg i ca. 10 min.

Saucen blendes godt igennem til en jævn konsistens og kokosmælk tilsættes og bringes op at koge igen.
Selleri og sweet potato kommes i saucen igen og simrer i 15 min.
Smag saucen til med salt, peber og lime

Serveringstip.
Server med ris, limebåde, koriander, raita og naanbrød.

Kommentarer