Det her var i virkeligheden en tøm køleskabet ret, som ikke bare er en gryderet. I virkeligheden kan andre grøntsager som, gulerødder, asparges, pastinakker og selleri også sagtens benyttes.
Det drejer. sig om at få masser af krydderier ned i denne ret, som har lidt mellemøstlig inspiration, uden at spidskommen går hen og bliver en alt for dominerende smagskilde.
Det er perfekt hygge mad der skal være noget snask og sidde på fingrene bagefter.
4 pers.
450 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
100g smør til stegning
Kom yoghurt, bagepulver og salt i en skål og bland det godt sammen, inden melet vendes i og blandes godt sammen til en fast dej kugle.
Stil den tildækket på køkkenbordet i ca. 20 min.
skær smøret i små stykker, det skal bruges til stegning.
Form ca. 10 små kugler af dejen, rul dem helt tynde og steg dem enkeltvis i en lille klat smør ved rimelig høj varme.
De skal bare lige have 30-45 sek. på hver side indtil de er gyldne.
Brødene skal gerne være bløde, så de må gerne stables.
-----------------------
2 spsk. karry
1 spsk. stødt gurkemeje
salt
rapsolie
Skyl blomkålen og del den i små buketter, de skal til sidst kunne kommes i fladbrødene.
Bland blomkåls buketterne med en stor slat olie, salt, karry og gurkemeje, vend det godt rundt i et ildfast fad og sæt det ind ved 180 grader varmluft i 25 min. til de er møre og let gyldne.
---------------------
3 fed hvidløg
2 cm ingefær
salt
rapsolie
Pil løgene og skær enderne af, halver og skær ud i tynde både.
Varm en pande op ved middel varme og kom løgene på ved middel varme i lidt olie. De skal steges møre og ikke tage farve, derfor skru ned hvis de steger for hårdt.
Tag et rivejern og riv hvidløg og ingefær inden det kommes ned til løgene og steger med.
Lad det stege i ca. 15 min. til løgene er næsten møre, men stadig har lidt bid. Smag til med salt.
----------------------
Det drejer. sig om at få masser af krydderier ned i denne ret, som har lidt mellemøstlig inspiration, uden at spidskommen går hen og bliver en alt for dominerende smagskilde.
Det er perfekt hygge mad der skal være noget snask og sidde på fingrene bagefter.
4 pers.
Fladbrød
300 ml. yoghurt naturel450 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
100g smør til stegning
Kom yoghurt, bagepulver og salt i en skål og bland det godt sammen, inden melet vendes i og blandes godt sammen til en fast dej kugle.
Stil den tildækket på køkkenbordet i ca. 20 min.
skær smøret i små stykker, det skal bruges til stegning.
Form ca. 10 små kugler af dejen, rul dem helt tynde og steg dem enkeltvis i en lille klat smør ved rimelig høj varme.
De skal bare lige have 30-45 sek. på hver side indtil de er gyldne.
Brødene skal gerne være bløde, så de må gerne stables.
-----------------------
Karrystegt blomkål:
1 blomkål2 spsk. karry
1 spsk. stødt gurkemeje
salt
rapsolie
Skyl blomkålen og del den i små buketter, de skal til sidst kunne kommes i fladbrødene.
Bland blomkåls buketterne med en stor slat olie, salt, karry og gurkemeje, vend det godt rundt i et ildfast fad og sæt det ind ved 180 grader varmluft i 25 min. til de er møre og let gyldne.
---------------------
Bløde løg
2 rødløg3 fed hvidløg
2 cm ingefær
salt
rapsolie
Pil løgene og skær enderne af, halver og skær ud i tynde både.
Varm en pande op ved middel varme og kom løgene på ved middel varme i lidt olie. De skal steges møre og ikke tage farve, derfor skru ned hvis de steger for hårdt.
Tag et rivejern og riv hvidløg og ingefær inden det kommes ned til løgene og steger med.
Lad det stege i ca. 15 min. til løgene er næsten møre, men stadig har lidt bid. Smag til med salt.
----------------------
Kikærte mos
1 ds. kikærter 400g
1 spsk. cremefraiche 18%
1 fed hvidløg
1 lime (saften heraf)
1 håndfuld persille
salt
peber
Kom alle ingredienserne i en hurtig hakker, undtagen lime og kør til en jævn konsistens. Føles den for tyk kom lidt mere cremefraiche i, da konsistensen skal være som en tyk dressing, da det er rettens cremede element.
Smag til med salt, peber og lime.
----------------------
Anretning
200g tomater, i tern
1 bundt koriander
frisk chili
Limebåde
Kom det hele i nogle skåle. Stil det hele ind på bordet, tag et stykke brød og kom lidt af det hele i, lidt som i en taco og spis løs.
Det er comfort food når det er bedst.
Kommentarer
Send en kommentar