Burger boller

De her burger boller er super lette og luftige. Derudover smager de fudstændigt fantastisk og så er det bedste af det hele, at de er mega nemme at lave.




Ca. 16 stk

200 ml vand


300 ml mælk

100 ml neutral olie (raps, vindruekerne, solsikke)

900g hvedemel

25g gær

20g salt



Kom alle ingredienserne i en røreskål og ælt på en røremaskine i ca. 15 min. Stil dejen til side, overdækket med et viskestykke i ca. 1 time.

Vend dejen ud på et mel dækket bord og vikle den op til en stor kugle. Lav 8  dej klumper på 120g samt 8 stykker på ca. 80g. På den måde får du både voksen og børne boller.

Vikle dej stykkerne op til små kugler og placer på en bageplade med bagepapir. Du skal nok bruge 2 bageplader.
Tryk dej klumperne lidt flade og lad dem stå overdækket i 1,5-2 timer indtil de er hævet til ca. dobbelt størrelse.

Pensl burger bollerne med pisket æg og drys med sesamfrø.

Bag 1 blade ad gangen ved 220 grader varmluft i ca. 12 min. eller indtil de er gyldne på toppen.


Kommentarer