De her burger boller er super lette og luftige. Derudover smager de fudstændigt fantastisk og så er det bedste af det hele, at de er mega nemme at lave.
Ca. 16 stk
200 ml vand
300 ml mælk
100 ml neutral olie (raps, vindruekerne, solsikke)
900g hvedemel
25g gær
20g salt
Kom alle ingredienserne i en røreskål og ælt på en røremaskine i ca. 15 min. Stil dejen til side, overdækket med et viskestykke i ca. 1 time.
Vend dejen ud på et mel dækket bord og vikle den op til en stor kugle. Lav 8 dej klumper på 120g samt 8 stykker på ca. 80g. På den måde får du både voksen og børne boller.
Vikle dej stykkerne op til små kugler og placer på en bageplade med bagepapir. Du skal nok bruge 2 bageplader.
Tryk dej klumperne lidt flade og lad dem stå overdækket i 1,5-2 timer indtil de er hævet til ca. dobbelt størrelse.
Pensl burger bollerne med pisket æg og drys med sesamfrø.
Bag 1 blade ad gangen ved 220 grader varmluft i ca. 12 min. eller indtil de er gyldne på toppen.
Ca. 16 stk
200 ml vand
300 ml mælk
100 ml neutral olie (raps, vindruekerne, solsikke)
900g hvedemel
25g gær
20g salt
Kom alle ingredienserne i en røreskål og ælt på en røremaskine i ca. 15 min. Stil dejen til side, overdækket med et viskestykke i ca. 1 time.
Vend dejen ud på et mel dækket bord og vikle den op til en stor kugle. Lav 8 dej klumper på 120g samt 8 stykker på ca. 80g. På den måde får du både voksen og børne boller.
Vikle dej stykkerne op til små kugler og placer på en bageplade med bagepapir. Du skal nok bruge 2 bageplader.
Tryk dej klumperne lidt flade og lad dem stå overdækket i 1,5-2 timer indtil de er hævet til ca. dobbelt størrelse.
Pensl burger bollerne med pisket æg og drys med sesamfrø.
Bag 1 blade ad gangen ved 220 grader varmluft i ca. 12 min. eller indtil de er gyldne på toppen.
Kommentarer
Send en kommentar