Kylling - Rodfrugter - Kokosmælk i karry, mad i børnehøjde

Det her er en rigtig familie basker, masser af smag og fylde til efteråret. Gode farver og alt i et fad, giver tid til familien i en travl hverdag.


4 pers.
4-6 hele kyllingelår (over & under-lår)

1,5 kg rodfrugter (kartofler, gulerødder, pastinakker, beder)

800 ml. kokosmælk

1 spsk. spidskommen

1 spsk. paprika

2 spsk. karry mild

1 tsk. gurkemeje

2 tsk. majsmel

Salt

Peber

Olivenolie

Rens og skyl rodfrugterne, skær enderne af, men behold skrællen på, den er fyldt med smag og vitaminer. Det er kun hvis du benytter forskellige slags beder du skal skrælle dem.
Kom grøntsagerne i et stort ildfast fad og vend i en god slat oliven olie, drys  spidskommen, paprika, salt og peber henover og vend det godt rundt.
Læg kyllingelårene ovenpå og gnid dem i lidt olie, salt og peber og kom det hele i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 30 min.

Imens kommes kokosmælk, karry, gurkemeje, majsmel en tsk. salt og lidt peber i en skål og piskes godt sammen.
Smag på det og juster med krydderier.
Når fadet har været inde i en halv time, kommes kokosmælk blandingen ved og sættes tilbage i yderligere 15 min.

Inden servering drysses lidt friskhakket persille henover, eller koriander hvis man er til det.

Kommentarer