Lækre efterårsagtige gulerods boller, lige til at sætte tænderne i.
ca. 12 stk.
600ml. mælk (mini eller letmælk)
15g gær
30g salt
200g revet gulerod
50g solsikkekerner
300g durummel
500g hvedemel
50g smør
Kom mælk, gær og salt i en røreskål og opløs gæren heri. Herefter kommes gulerødder, solsikkefrø, hvede- og durum mel i skålen og køres på en røremaskine i 5 min til det hele er blandet sammen, herefter kommes mindre klumper af smørret i og det køres i yderligere 10 min. til smørret er optaget. Det kan være en fordel at lade smørret stå ude lidt inden så det bliver blødt, på den måde optages det bedre i dejen.
Sæt dejen til side under klæde i 1,5-2 timer eller indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse.
Når dejen er hævet, vend den da ud på et mel dækket bord og vend den godt rundt, så overfladen er nem at flytte rundt på.
Lav ca. 12 boller af dejen og kom dem på en bageplade og bag ved 220 grader varmluft i 16 min. Bag kun 1 plade ad gangen, på den måde bliver overfladen bedst.
ca. 12 stk.
600ml. mælk (mini eller letmælk)
15g gær
30g salt
200g revet gulerod
50g solsikkekerner
300g durummel
500g hvedemel
50g smør
Kom mælk, gær og salt i en røreskål og opløs gæren heri. Herefter kommes gulerødder, solsikkefrø, hvede- og durum mel i skålen og køres på en røremaskine i 5 min til det hele er blandet sammen, herefter kommes mindre klumper af smørret i og det køres i yderligere 10 min. til smørret er optaget. Det kan være en fordel at lade smørret stå ude lidt inden så det bliver blødt, på den måde optages det bedre i dejen.
Sæt dejen til side under klæde i 1,5-2 timer eller indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse.
Når dejen er hævet, vend den da ud på et mel dækket bord og vend den godt rundt, så overfladen er nem at flytte rundt på.
Lav ca. 12 boller af dejen og kom dem på en bageplade og bag ved 220 grader varmluft i 16 min. Bag kun 1 plade ad gangen, på den måde bliver overfladen bedst.
Kommentarer
Send en kommentar