En lækker sund hverdags ret, god til lidt adspredelse på aftensmad bordet.
4 Pers
Grøntsagsbund
1 blomkål
3 løg
5 mellemstore gulerødder
2 store snackpeber
1 spsk. mild karry
salt
peber
olivenolie
tag et stort ildfast fad, rens blomkålet og del i små buketter, stokken kan skrælels og skæres i mindre stykker og komme ved også.
Snackpeber deles i fire på langs og skæres i stykker af 2 cm ca. Gulerødderne skrælles og skæres i 0,5-1cm store stykker, del løgene i 2 og skær dem i tynde både.
Det hele kommes i det ildfaste fad, hæld en god slat olivenolie over, krydr med med salt, peber og karry. Bland det grundigt og gerne med hænderne så det bliver blandet godt.
Det næste er kyllingen
Kylling.
8 Hele kyllingelår
2 tsk. paprika
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. spidskommen
salt
peber
olivenolie
Kom lårene i en stor frysepose, kom alle krydderierne ned til kyllingerne sammen med en god stor slat olivenolie og masser af salt og friskkværnet peber.
Bland det hele rigtig godt i posen, så krydderierne blandes godt med kyllingen.
Placer kyllingen oven på grøntsagerne
Kom fadet i en 180 grader forvarmet ovn varmluft i 40 min.
Herefter tages fadet ud og kyllingen ligges fra.
1 dåse cherrytomater eller flåede tomater vendes ved grøntsagerne og fadet stilles tilbage i ovnen i 5 min.
Imens koges 4 dl. bulgur i 6 dl. letsaltet vand i 12-14 min. eller indtil konsistensen er blød.
Tag fadet ud igen og vend grøntsagerne med bulgur. Placer kyllingen ovenpå og drys med friskhakket persille.
Server med naanbrød og en raita, eller dressing på græskyoghurt, salt, hvidløg og lime
4 Pers
Grøntsagsbund
1 blomkål
3 løg
5 mellemstore gulerødder
2 store snackpeber
1 spsk. mild karry
salt
peber
olivenolie
tag et stort ildfast fad, rens blomkålet og del i små buketter, stokken kan skrælels og skæres i mindre stykker og komme ved også.
Snackpeber deles i fire på langs og skæres i stykker af 2 cm ca. Gulerødderne skrælles og skæres i 0,5-1cm store stykker, del løgene i 2 og skær dem i tynde både.
Det hele kommes i det ildfaste fad, hæld en god slat olivenolie over, krydr med med salt, peber og karry. Bland det grundigt og gerne med hænderne så det bliver blandet godt.
Det næste er kyllingen
Kylling.
8 Hele kyllingelår
2 tsk. paprika
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. spidskommen
salt
peber
olivenolie
Kom lårene i en stor frysepose, kom alle krydderierne ned til kyllingerne sammen med en god stor slat olivenolie og masser af salt og friskkværnet peber.
Bland det hele rigtig godt i posen, så krydderierne blandes godt med kyllingen.
Placer kyllingen oven på grøntsagerne
Kom fadet i en 180 grader forvarmet ovn varmluft i 40 min.
Herefter tages fadet ud og kyllingen ligges fra.
1 dåse cherrytomater eller flåede tomater vendes ved grøntsagerne og fadet stilles tilbage i ovnen i 5 min.
Imens koges 4 dl. bulgur i 6 dl. letsaltet vand i 12-14 min. eller indtil konsistensen er blød.
Tag fadet ud igen og vend grøntsagerne med bulgur. Placer kyllingen ovenpå og drys med friskhakket persille.
Server med naanbrød og en raita, eller dressing på græskyoghurt, salt, hvidløg og lime
Kommentarer
Send en kommentar