Klassisk Sphagetti Carbonara

Italiensk klassiker der er perfekt til en travl hverdag. Denne ret kan fra start til slut laves på 20 min. samtidig med den er økonomisk billig at lave, derfor er det også vigtigt at benytte gode råvare.



4 Pers.

500g sphagetti (de Cecco)

250g røget bacon

2 løg

4 fed hvidløg

0,5l madlavningsfløde 18%

2 æg økologisk

1 tsk. friskrevet muskatnød

salt

peber

olivenolie

parmesan ost

Start med at sætte en gryde med saltet vand over at koge til sphagettien. Når vandet koger kommes sphagettien ved og koges al dénte i ca. 9 min. Må gerne have lidt bid.

Imens deles løget i kvarte og snittes i tynde skiver, hvidløget snittes fint. Bacon skæres ligeledes i små stykker og det hele svitses i en sauté pande med en god slat olivenolie i 5 min ca.

Kom fløde, æg, frisk muskatnød en god portion friskkværnet peber og salt i en skål og pisk det godt sammen. kom ca. 1-2 spk. friskrevet parmesan ved og vend det rundt.


Når sphagettien er færdigkogt, hældes vandet fra og kommes op til løg og bacon blandingen. Ægge/fløde massen hældes over og vendes godt rundt ved lav varme i et par min.
Smag til med salt, peber og muskatnød.

Server i store pastatallerkener med friskrevet pamesan og friskkværnet peber

Kommentarer