Familie mad der er enkelt at lave med masser af farve og smag, der kan få alle til at spise fisk. Jeg havde fået fat i en masse forskellige kartofler, lilla, søde og alm.. Det samme med gulerødder og dette giver en lækker differentieret smag og masser af farve til retten.
4 pers.
Ovnbagte rodfrugter.
1,5kg. blandede rodfrugter (kartofler, gulerødder, søde kartofler, lilla kartofler, gule og røde beder)
olivenolie
salt
peber
Rens rodfrugterne, skær dem i store grove stykker og kom i et stort ildfast fad, kom en god mængde olivenolie henover, drys med salt og lidt peber. Vend det godt rundt og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 min.
Krydderurtefyldte rødspætter.
800g rødspætter
1dl hakket persille
1dl hakket basilikum
1 citron
2 spk. revet parmesan
salt
peber
Bland krydderurter, revet parmesan, revet citronskal af 1 citron, 1 tsk. salt 1/2 tsk. peber. Placer rødspætterne med skindsiden nedad.
Fordel krydderurteblandingen udover rødspættefileterne, fold dem mod den spidse ende.
Tag rodfrugterne ud af ovnen og skab plads i midten. Placer rødspætterne tæt sammen, pensl med olivenolie, drys med salt og peber.
Bag videre i 15 min.
Tag fadet ud af ovnen og fordel gremolataen henover fisken. sæt fadet på bordet og der er serveret.
Gremolata.
1 dl. persille
1 dl. basilikum
1 fed hvidløg
2 spk. olivenolie
saft af 1 citron
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
Kom alle ingredienserne i en hurtighakker og hak til en jævn konsistens. Smag til med salt og peber og juster konsistensen med olie, hvis den er for tør, for tynd tilsæt flere krydderurter.
4 pers.
Ovnbagte rodfrugter.
1,5kg. blandede rodfrugter (kartofler, gulerødder, søde kartofler, lilla kartofler, gule og røde beder)
olivenolie
salt
peber
Rens rodfrugterne, skær dem i store grove stykker og kom i et stort ildfast fad, kom en god mængde olivenolie henover, drys med salt og lidt peber. Vend det godt rundt og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 min.
Krydderurtefyldte rødspætter.
800g rødspætter
1dl hakket persille
1dl hakket basilikum
1 citron
2 spk. revet parmesan
salt
peber
Bland krydderurter, revet parmesan, revet citronskal af 1 citron, 1 tsk. salt 1/2 tsk. peber. Placer rødspætterne med skindsiden nedad.
Fordel krydderurteblandingen udover rødspættefileterne, fold dem mod den spidse ende.
Tag rodfrugterne ud af ovnen og skab plads i midten. Placer rødspætterne tæt sammen, pensl med olivenolie, drys med salt og peber.
Bag videre i 15 min.
Tag fadet ud af ovnen og fordel gremolataen henover fisken. sæt fadet på bordet og der er serveret.
Gremolata.
1 dl. persille
1 dl. basilikum
1 fed hvidløg
2 spk. olivenolie
saft af 1 citron
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
Kom alle ingredienserne i en hurtighakker og hak til en jævn konsistens. Smag til med salt og peber og juster konsistensen med olie, hvis den er for tør, for tynd tilsæt flere krydderurter.
Kommentarer
Send en kommentar